Tai pirmasis žinomas užsikrėtimo „braziliškąja“ koronaviruso atmaina atvejis Kanadoje.

Pacientas buvo hospitalizuotas, išplatintame pranešime nurodė Toronto visuomenės sveikatos departamentas (TPH).

Minėtas asmuo neseniai sugrįžo iš Brazilijos.

TPH taip pat pranešė didžiausiame šalies mieste nustačiusi pirmąjį užsikrėtimo Pietų Afrikoje aptikta koronaviruso atmaina atvejį. Tačiau ši viruso mutacija jau anksčiau buvo aptikta kitur Kanadoje.

„Mokslininkai ir medicinos profesionalai nerimauja, kad šios padermės yra labiau užkrečiamos negu pirminė atmaina“, – nurodė TPH.

Pasak TPH, gyventojas, kuriam buvo patvirtintas užsikrėtimas „pietų afrikietiškąja“ atmaina, pastaruoju metu nekeliavo ir, kiek žinoma, neturėjo kontaktų su neseniai keliavusiais asmenimis.

„Braziliškoji“ atmaina kaltinama dėl drastiško sergamumo šuolio Brazilijos šiauriniame Manauso mieste. Ši mutacija jau aptikta Europoje, taip pat Kolumbijoje ir Jungtinėse Valstijose.

Toronto sveikatos apsaugos pareigūnai maždaug 3 mln. gyventojų turinčiame mieste jau yra nustatę 27 naujų atmainų atvejus.

Kanadoje, turinčioje daugiau kaip 38 mln. gyventojų, nuo pandemijos pradžios patvirtinta daugiau kaip 800 tūkst. koronavirusinės infekcijos atvejų, daugiau kaip 20 tūkst. užsikrėtusiųjų mirė.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)