Vos 250 gyventojų turintį miestą pasiekė net 49,6 laipsnių Celsijaus karštis. Kalnuose esančio miestelio maksimali birželio temperatūra paprastai būna vos apie 25 laipsnius. Tačiau praėjusią savaitę naktys buvo karštesnės nei įprastai, o ir miestas tam neprisitaikęs: retas kuris gyventojas įsirengęs oro kondicionierių, o namai pastatyti taip, kad išlaikytų šilumą. Kitaip tariant, miestelis išgyvena pragarą žemėje.

Gaisras Kanadoje

Dabar gaisrai didžiąją dalį Lytono pavertė pelenais ir privertė bėgti iš šio miesto žmones, taip pat šimtus aplinkinių. Mokslininkai jau dešimtmečius perspėja, kad dėl klimato pokyčių karščio bangos bus dažnesnės ir intensyvesnės. Tai yra realybė, kuri dabar vyksta ne tik Kanadoje, bet ir daugelyje kitų šiaurinio pusrutulio vietų, rašo CNN.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)