Aleksandras Trofimovas buvo suimtas 2007 metais, kai šešios nuo šešerių iki 13 metų mergaitės apkaltino jį seksualiniu išnaudojimu. Vėliau dėl nekilnojamu turtu užsiimančio verslininko iškreiptų pomėgių pareigūnams pasiskundė daugiau mergaičių. Viena jo aukų buvo kurčia.

Rusas buvo nuteistas pagal kaltinimus, pateiktus trijose atskirose bylose ir jam buvo skirta 17 metų laisvės atėmimo bausmė. Tačiau praėjusiais metais Apeliacinis teismas, atsižvelgdamas į kaltinamojo prisipažinimą ir vietos įstatymų nežinojimą, bausmę sutrumpino iki aštuonerių metų.

"Jam buvo suteikta karališka malonė ir vakar (antradienį) vakare jis buvo išleistas", - sakė Sijanukvilio kalėjimo viršininkas Pichas Veasna AFP žurnalistui telefonu.

A.Trofimovas yra vienas iš daugiau nei 300 Kambodžos kalėjimuose uždarytų kalinių, kuriems karalius Norodomas Sihamoni suteikė malonę ir jie buvo atleisti nuo bausmės arba jų bausmės laikas buvo sutrumpintas, pridūrė kalėjimo direktorius.

A.Trofimovas prisipažino seksualiai išnaudojęs tik 16 mergaičių ir praėjusiais metais per teismo posėdį viešai atsiprašė savo aukų ir Kambodžos tautos.

Rusijoje verslininkas yra taip pat ieškomas dėl įtariamų lytinių santykių su mažamečiais, tačiau Kambodžos Apeliacinis teismas Rusijos vyriausybės prašymą dėl jo ekstradicijos atmetė.

A.Trofimovas yra investavimo kompanijos "Koh Pos" vadovas. 2006 metais kompanija gavo leidimą vykdyti 300 mln. dolerių kurorto statybos projektą Ko Poso saloje, esančioje pietų Kambodžoje, netoli Sianukvilio ir dar vadinamoje Gyvatės sala.

Po to, kai gelbėdama šalies reputaciją Kambodžos valdžia 2003 metais paskelbė karą su pedofilais, dėl lytinių nusikaltimų prieš vaikus nuteista arba iš šalies deportuota dešimtys užsieniečių.