Jau popietę ji ketino apsilankyti Pastero institute ir čia susitikti su koronavirusą tyrinėjančiais prancūzų ir JAV mokslininkais.

JAV vyriausybė rugsėjo viduryje supykdė Prancūziją, kai paskelbė apie kuriamą naują aljansą su Didžiąja Britanija ir Australija. Australija tada sužlugdė ilgai planuotą milijardinį povandeninių laivų sandorį su Prancūzija.

Prancūzija į tai reagavo labai audringai ir, be kita ko, atšaukė savo ambasadorius iš Vašingtono ir Kanberos. Spalio pabaigoje JAV prezidentas Joe Bidenas ir Prancūzijos vadovas Emmanuelis Macronas susitiko G20 viršūnių konferencijos Romoje kuluaruose. J. Bidenas pripažino „nerangią“ komunikaciją ir pažadėjo E. Macronui paramą Sahelio zonoje ir Europos gynybos srityje.

Trečiadienį E. Macronas Eliziejaus rūmuose priims K. Harris. Lapkričio 11-ąją jie dalyvaus tradicinėje ceremonijoje prie Triumfo arkos, skirtoje paminėti Pirmojo pasaulinio karo pabaigą. Vėliau viceprezidentė dalyvaus Tarptautiniame taikos forume. Jos skrydis atgal numatytas šeštadienį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)