Rusija nutraukė trumpalaikių vizų išdavimą 72 valandoms Šengeno zonos, Didžiosios Britanijos ir Japonijos piliečiams, skelbia dienraštis „Gazeta Wyborcza” vadovaudamasis Rusijos agentūros „Interfax“ duomenimis.

Iki šiol trijų parų vizos įvažiavimui į Rusiją nuo 2002 metų buvo išduodamos Kaliningrado srities su Lenkija pasienio punktuose: Bagrationove, Mamonove ir Chrabrovo oro uoste.

Sausio 1 d. Rusijos Užsienio reikalų ministerijos atstovas Kaliningrade pranešė, kad nuo sausio trumpalaikės 72 valandų vizos įvažiavimui į Kaliningrado sritį nebus išduodamos.

Norėdami aplankyti Kaliningradą užsieniečiai turės kreiptis į Rusijos konsulatus bendrais pagrindais, prie kurių dažniausiai susidaro ilgos eilės.

Rusijos turizmo agentūros dėl šios naujovės neišgyvena, kadangi, pasak vienos iš jos atstovų, su trumpalaikėmis vizomis turistų važiuojančių į Kaliningrado sritį buvo labai mažai.

Nežinoma kaip šis sprendimas atsilieps Lenkijos ir Rusijos pasirašytam susitarimui dėl abiejų šalių piliečių pasienio zonos (iki 50 kilometrų abipus sienos) gyventojų judėjimui per sieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (209)