„Budinčios reanimobilio brigados medikams naktį teko suteikti M. Saakšvilui medicinos pagalbą skyrus vaistų. Gydytojų pagalbos jam prireikė ir šeštadienį. Šiandien Michailas Saakašvilis, jau 25-ą dieną tęsiantis bado streiką, jaučiasi palyginti normaliai, tačiau krizė gali ištikti bet kurią akimirką“, – sakė advokatas po susitikimo su eksprezidentu.

G. Gelchauris mano, kad M. Saakašvilis turi būti hospitalizuotas daugiaprofilinėje miesto ligoninėje, teikiančioje aukšto lygio paslaugas. Anot jo, suburtas gydytojų konsiliumas vienareikšmiškai rekomenduoja perkelti M. Saakašvilį į miesto ligoninę, tačiau valdžia šią rekomendaciją ignoruoja.

Advokatas taip pat mano, kad medikų konsiliumui daromas spaudimas.

„Nespekuliuosime, dėl kokių priežasčių gydytojas [Zurabas Pagava] pasitraukė iš konsiliumo, bet faktai kalba patys už save: konsiliumo gydytojams valdžia daro spaudimą, kad jie nesipriešintų Michailo Saakašvilio hospitalizavimui kalėjimo ligoninėje“, – sakė G. Gelchauris.

Z. Pagava anksčiau pranešė žurnalistams pasitraukęs iš konsiliumo dėl sveikatos būklės.

M. Saakašvilis, opozicinio Vieningojo nacionalinio judėjimo (VNJ) įkūrėjas, 2004–2013 metais dirbęs prezidento poste, slapta sugrįžo į Sakartvelą prieš spalio 2-ąją vykusius vietos valdžios rinkimus, bet netrukus buvo suimtas ir įkalintas Rustavio miesto kalėjime.

53 metų eksprezidentas 2018-aisiais Sakartvele buvo už akių nuteistas kalėti šešerius metus dėl įgaliojimų viršijimo. Jis tuos kaltinimus atmeta ir vadina juos politiškai motyvuotais. Protestuodamas prieš baudžiamąjį persekiojimą M. Saakašvilis kalėjime paskelbė bado streiką.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)