Per nelaimę taip pat buvo sunaikinti keli pastatai, gyventojai puolė gelbėti kaimynus, o mažiausiai du žmonės buvo sužeisti.

Gyventojai pasakojo apie dramatišką pensininkų poros išgelbėjimą iš vieno iš dviejų degančių namų 50 tūkst. gyventojų turinčiame priemiestyje Santi. Dar dešimt pastatų buvo apgadinti.

Taip pat sudegė kelios transporto priemonės, įskaitant logistikos bendrovės UPS siuntų pristatymo sunkvežimį.

„Nenoriu leistis į detales, bet vaizdas buvo gana kraupus“, – nurodė Santi ugniagesių viršininko pavaduotojas Justinas Matsushita, ugniagesiams naršant po rusenančius griuvėsius.

UPS patvirtino, kad vienas iš bendrovės darbuotojų žuvo.

Per avariją taip pat neteko gyvybės daktaras Sugata Dasas, dirbęs Arizonoje įsikūrusiame Jumos regioniniame medicinos centre, pranešė ligoninės vyriausiasis gydytojas.

Lieka neaišku, kiek žmonių buvo lėktuve, nors ugniagesiai pabrėžia, kad nė vienas iš tų asmenų negalėjo likti gyvas po sudužimo.

Apie sužeistų žmonių būklę iškart po nelaimės nebuvo pranešta.

Lėktuvas skrido į oro uostą San Diege, bet leisdamasis įsirėžė nosimi į žemę. Lėktuvui artėjant prie tūpimo tako dispečeris informavo pilotą, kad orlaivis skrido pernelyg žemai.

Pasak Federalinės aviacijos administracijos (FAA), sudužęs lėktuvas buvo dvimotoris „Cessna C340“.

Manoma, kad tai buvo privatus orlaivis, skridęs iš Jumos į San Diegą, pažymėjo Santi priešgaisrinės tarnybos viršininko pavaduotojas.

Tragedija įvyko maždaug už trijų kvartalų nuo Santanos vidurinės mokyklos. Ši įstaiga pranešė per tviterį, kad „visi mokiniai yra saugūs“.

Sudužimo vieta yra už kelių kilometrų į šiaurę nuo nedidelio oro uosto San Diego apygardoje.

Tyrimą atliks FAA ir Nacionalinė transporto saugos valdyba (NTSB).

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)