Siaučianti pūga – antroji pagal stiprumą Niujorko miesto istorijoje, rašo yahoo.com. Sausio 23 d. sniego dangos storis siekė 68 centimetrus, o tai vos šiek mažiau nei 2006 m. fiksuotas rekordas. Sekmadienį pranešta, kad pusnų aukštis jau siekė 102 cm.

Sniego pūga JAV

Dėl su oro sąlygomis susijusių automobilių avarijų Arkanzase, Šiaurės Karolinoje, Kentukyje, Ohajuje, Tenesyje ir Virdžinijoje žuvo 13 žmonių. Vienas žmogus žuvo Merilande, dar trys žuvo Niujorko mieste kasdami sniegą. Remiantis oficialiais pranešimais, dar du žmonės nuo hipotermijos mirė Virdžinijos valstijoje.

Iš pradžių smogusi Vašingtonui vėliau pūga netikėtai sustiprėjo ir sausio 23 d. jau vargino 20 mln. gyventojų turintį Niujorką. Niujorko gubernatorius Andrew Cuomo paskelbė nepaprastąją padėtį, tą patį padarė ir dar 10 kitų gubernatorių. Draudžiama važiuoti Niujorko miesto ir Long Ailendo salos keliais. Išimtis daroma tik skubios pagalbos transportui. Draudimas įsigaliojo nuo sausio 24 d. 7 val. ryto.

Sniego pūga JAV

Remiantis flightaware.com. pateikiamais duomenimis, sausio 24 d. atšaukta apie 3500 skrydžių. Maža to, jau dabar atšaukta 600 sausio 25 d. skrydžių. Vėlyvą sausio 22 d. vakarą stiprios vėtros talžė visą rytinę pakrantę nuo Šiaurės Karolinos iki Niujorko. Vėjo gūsiai siekė daugiau nei 31 m/s. Dėl stipraus vėjo kyla potvynių pavojus.

Dėl pūgos apie 150 tūkst. namų Šiaurės Karolinoje ir dar 90 tūkst. namų Naujajame Džersyje liko be elektros energijos tiekimo. Pranešta apie kelias evakuacijas Naujojo Džersio pakrantėje.

Sniego pūga JAV

O štai kaip pūga atrodo iš kosmoso: