Filme pasakojama, kad nors klinikoje vis dar vyksta statybų darbai priestate, joje jau dabar yra apie šimtas besilaukiančių moterų, kurios išnešios kūdikius įvairioms sutuoktinių poroms, tarp jų ir užsieniečių. Klinika įsikūrusi nedideliame Indijos mieste Anande Gudžarato valstijoje. Per pastarąjį dešimtmetį minėtoje klinikoje pasaulį išvydo apie šeši šimtai vaikų, kuriuos pagimdė surogatinės motinos.

Indijos įstatymai skatina tokį „verslą“ – taip į šią šalį priviliojamos vaikų susilaukti negalinčios poros iš viso pasaulio. Paskaičiuota, kad pajamos iš surogatinės motinystės Indijoje kasmet sudaro daugiau nei milijardą dolerių (2,54 milijardo litų).

Kliniką, apie kurią pasakoja BBC, įsteigė daktarė Nayna Patel. Ji laikoma viena iš komercinės motinystės pradininkių Indijoje. Kaip teigia medikė, jai neretai tenka susidurti su jos adresu išsakoma kritika. Be kita ko, ji kaltinama neturtingų moterų, kurios ryžtasi surogatinei motinystei dėl uždarbio, išnaudojimu.

N. Patel kliniką jos kritikai dažnai vadina „vaikų fabriku“ arba „vaikų gamykla“.

Nepaisant tai leidžiančių įstatymų, skurdas išties yra lemiantis veiksnys Indijos moterims, nusprendusioms tapti surogatinėmis motinomis. Vieno vaiko išnešiojimas ir pagimdymas gimdyvei atneša apie aštuonis tūkstančius dolerių (daugiau nei 20 tūkstančių litų), o tai Indijos standartais yra pasakiška suma.

Už tokius pinigus vargingai gyvenanti šeima gali pasistatyti namą ir savus vaikus leisti į gerą mokyklą. Esant kitoms aplinkybėms tai būtų tiesiog neįmanoma, turint omenyje, kad vidutinės kai kurių tokių šeimų pajamos siekia maždaug 40 dolerių (apie šimtą litų) per mėnesį.

Kai kurios moterys grįžta į „fabriką“ ne vieną kartą. Vis dėlto N. Patel tikina, jog neleidžia moterims to daryti daugiau nei tris kartus. Pati surogatinės motinystės klinika už kiekvieną kūdikį uždirba po 28 tūkstančius dolerių (71 tūkstantį litų).

Negana to, būsimiems tėvams netgi nebūtina atvykti į Indiją – galima paprasčiausiai atsiųsti biologines medžiagas (vyro spermą ir moters kiaušialąstę), o vėliau tik atvykti nurodytų laiku pasiimti savo kūdikio.