"M. Saakašvilis yra politinis lavonas. Jis niekuomet nebeturės politinės karjeros Gruzijoje", - sekmadienį interviu naujienų agentūrai AFP sakė B. Ivanišvilis.

Provakarietiškų pažiūrų M. Saakašvilis buvo labai įtakingas Gruzijos politikoje nuo 2003, kai atėjo į valdžią. Spalio 27 dieną pasibaigus jo antrajai kadencijai M. Saakašvilis turės pasitraukti iš prezidento posto. Jis teigia, kad nori ir toliau aktyviai dalyvauti Gruzijos politiniame gyvenime.

Tuo tarpu B. Ivanišvilis perspėja, kad buvęs prezidentas gali būti teisiamas dėl pažeidimų, kuriuos yra įtariamas padaręs per dešimtmetį valdžioje.

"Manau, kad M. Saakašvilis turi atsakyti į laibai daug klausimų, todėl yra didelė tikimybė, kad jis bus apklausiamas", - sakė B. Ivanišvilis.

Ministras pirmininkas tikino, kad prokurorai priims sprendimus dėl kaltinimų ir kad jie nebus politiškai motyvuoti. B. Ivanišvilis taip pat patvirtino savo pažadus po prezidento inauguracijos atsistatydinti iš premjero posto.

Pernai spalį B. Ivanišvilio partija "Gruzijos svajonė" laimėjo parlamento rinkimus, ir M. Saakašvilio politinis varžovas tapo ministru pirmininku. Po rinkimų pasipylė tyrimai prieš M. Saakašvilio politinius partnerius ir buvo sulaikyti buvę aukšti pareigūnai. Vakarai teigė, kad tyrimai buvo politiškai motyvuoti.

Apklausos rodo, kad didžiausią tikimybę laimėti prezidento rinkimus turi "Gruzijos svajonės" kandidatas Georgijus Margelašvilis. Nors apie 20 proc. rinkėjų yra dar neapsisprendę, B. Ivanišvilis įsitikinęs, kad jų kandidatas surinks daugiau nei 50 proc. ir išvengs antrojo rinkimų turo.