„Mes jus įspėjame! Jei jūs eisite prieš Visagalio valią, mes kariausime ir su jumis. Mums jokio skirtumo, su kuo kovoti“, – sako vienas iš vyrų.

Jo teigimu, mečetės statyboms nepritariantys maskviečiai kursto Rusijoje etninę nesantaiką, todėl juos reikia arba suimti, arba „sunaikinti“.

Čečėnijos lyderis Ramzanas Kadyrovas balandžio 3 dieną savo „Telegram“ kanale taip pat sureagavo į protestus Maskvoje. Rusus, kurie priešinasi mečetės statybai krikščionims ortodoksams šventoje vietoje, jis pavadino bailiais ir provokatoriais, rašo UNIAN.

„Jei visi šie mitingo dalyviai visa širdimi ir siela atėjo ginti rusų žemės, tuomet pirmyn su automatais į apkasus!“ – pažymima pranešime.

Pasak jo, „rusų žemių“ gynėjai turėtų čiupti automatus ir eiti kovoti į Ukrainą.

„Tokius kurstytojus reikėtų arba mobilizuoti, kad išlietų visą savo įniršį ant priešo, arba patraukti baudžiamojon atsakomybėn kaip informacinius diversantus, veikiančius satanistų naudai“, – pareiškė R. Kadyrovas.

2023 metų vasarį Maskvoje kilo diskusijos dėl didžiausios Europoje mečetės statybų. Daugiausia pasipiktinimo sukėlė statyboms paskirta vieta Kosino–Uchtomskio rajone, kur visai šalia stūkso Rusijos stačiatikių bažnyčios cerkvė ir tyvuliuoja Šventasis ežeras, kurį garbina vietos gyventojai.

Tūkstančiai žmonių priešinasi mečetės statyboms. Statybų aikštelėje nežinomas vyras net užkasė kiaulės galvą. Maskviečiai įsitikinę, kad į naująją mečetę plūstels pabėgėliai ir migrantai, o tai esą padidins nusikalstamumą.

Savo ruožtu vyriausiojo muftijaus pavaduotojas teigia, kad mečetė Rusijos sostinėje yra labai reikalinga, nes Maskvoje gyvena daugiau nei milijonas musulmonų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)