Skambiais pareiškimais garsėjantis R. Kadyrovas sakė, kad Rusija turėtų „pasiimti teritorijas tų valstybių“, kurios blogai atsiliepia apie Rusiją ir jos prezidentą Vladimirą Putiną.

Amerikai tokiu būdu esą neliktų sąjungininkų. Jis pabrėžė, kad Europos šalys yra „nevertos nė skatiko ir puikiai tai suvokia“.

Anot Čečėnijos lyderio, Jungtinės Valstijos neva naudojasi Europa savo merkantiliniams tikslams pasiekti.

„Mes nugalėsime ne tik Ukrainą (Ukraina su mumis nekariauja), bet ir NATO. Amerika, žinodama, kad yra toli, kišasi ir naudojasi Europos valstybėmis“, – pareiškė R. Kadyrovas.

Jis pavartojo Rusijoje uždraustą terminą karas. Kremliaus nurodymu jis vadinamas „specialiąja operacija“.

Ištikimu V. Putino sąjungininku vadinamas R. Kadyrovas pridūrė, kad karas turėtų vykti tol, kol JAV ir Europos Sąjunga atšauks visas sankcijas Rusijai bei jos atsiprašys.

„Karas turėtų tęstis tol, kol jie atšauks visas sankcijas ir atsiprašys. Šis karas yra už gėrį, už žmonių laimę. Eiti į karą – vienas malonumas, mes tuo mėgaujamės. Kaip sakė Vladimiras Vladimirovičius Putinas, mes mirsime kankinio mirtimi, o jie padvės“, – pareiškė jis.

Praėjusią savaitę R. Kadyrovas skelbė susitikęs su Rusijos gynybos ministru Sergejumi Šoigu. Neva jie abu aptarė vadinamosios „specialiosios operacijos“ Ukrainoje eigą.

„Sergejus Kužugetovičius iškėlė naujas užduotis, kurios reiškia, kad bus pagerinta tolesnė taktika. Priimtos priemonės suteiks galimybę kelis kartus padidinti puolamųjų manevrų aktyvumą, todėl specialiąją operaciją bus galima atlikti sparčiau. Ministras paprašė perduoti nuoširdžią padėką mūsų kariams už jų svarų indėlį, kovojant su nacionalistų ir banderovcų dariniais“, – parašė R. Kadyrovas savo kanale „Telegram“ socialiniame tinkle.

Gegužės pradžioje skelbta, kad kai kurioms propagandinėms Rusijos žiniasklaidos priemonėms uždrausta cituoti Čečėnijos vadovo R. Kadyrovo pareiškimus apie karą Ukrainoje. Prieš jų publikavimą privalu gauti vyresnybės leidimą.

Gautomis žiniomis, toks sprendimas buvo priimtas po R. Kadyrovo konfliktų su Kremliaus atstovu spaudai Dmitrijumi Peskovu ir Rusijos delegacijos derybose su Ukraina vadovu Vladimiru Medinskiu.

Dabar federalinės žiniasklaidos priemonės gali cituoti Čečėnijos vadovo žodžius „tik gavusios vadovybės leidimą“.

Neseniai R. Kadyrovas ėmėsi grasinti Lenkijai. „Ukraina yra baigtas reikalas. Mane domina Lenkija“, – pareiškė jis viename vaizdo įraše, kuriuo remiasi n-tv.de.

„Po Ukrainos, jei gausime komandą, mes per šešias sekundes parodysime jums, ką galime“, – įraše toliau Lenkijai grasina R. Kadyrovas. Lenkai esą turi pasiimti savo ginklus ir atitraukti samdinius.

„Ir oficialiai prašykite atleidimo už tai, ką padarėte mūsų ambasadoriui. Mes to taip nepaliksime. <...> Negrokite pagal Vakarų, Amerikos dūdelę. Tai prie gero neprives“, – kalbėjo R. Kadyrovas. Lenkai, pasak R. Kadyrovo, pradėjo „labai negerus žaidimus“ su Rusija. Čečėnijos vadovas dar kartą meilikavo Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui.

„Tiesiog jo žodžiai mums yra aukštesni už įsakymą. Paskaitykite istoriją – Rusija visada laimėjo visus karus“, – pareiškė jis. Rusijos ambasadorius Lenkijoje gegužės 9 dieną, kai rusai švenčia Pergalės dieną, Varšuvoje demonstrantų buvo apipiltas raudonas dažais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)