Tokį pareiškimą jis padarė lenkų parlamentarams praėjusį ketvirtadienį pritarus vyriausybės planui statyti užtvarą pasienyje, siekiant nutraukti migrantų iš Vidurio Rytų antplūdį iš Baltarusijos teritorijos.

Pirmadienį paskelbtame interviu savaitraščiui „Sieci“ J. Kaczynskis sakė: „Ginsime Lenkijos sieną. Būtent todėl ir statome apsauginę užtvarą.“

Jo teigimu, sprendimas statyti tvorą buvo priimtas reaguojant į agresyvią rytinės kaimynės politiką siųsti tūkstančius neteisėtų migrantų.

„Niekas būdamas sveiko proto negali nepastebėti, kad tai iš tikrųjų yra agresijos forma, hibridinio karo forma. Turime teisę gintis“, – pažymėjo J. Kaczynskis; jo žodžius citavo valstybinė naujienų agentūra PAP.

Jis įspėjo, kad „priešingu atveju krizė eskaluosis, o prie mūsų sienos bus siunčiami dar tūkstančiai migrantų“.

PiS lyderis pabrėžė: „Taip pat giname Europos Sąjungos išorinę sieną.“

J. Kaczynskis interviu sakė, kad Baltarusijos autoritarinis prezidentas Aliaksandras Lukašenka „siekia priversti mus ir ES susitaikyti, pripažinti jo valdžią, liautis remti tuos baltarusius, kurie kovoja už laisvę“.

„Tiek jis, tiek jį remiantis Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas baisiai bijo to, ką jie vadina spalvotosiomis revoliucijomis“, – cituojamas J. Kaczynskis.

Pasak jo, dabartinė migracijos krizė „gali būti dalis platesnio puolimo prieš Vakarus, panašaus į tai, kas buvo padaryta Ukrainai“, todėl „turintys prieš Lenkiją nukreiptų ketinimų turi suprasti, kad jiems su mumis nebus lengva“.

J. Kaczynskis pridūrė, jog Varšuva „svarsto įvairius scenarijus ir visais įmanomais būdais didina savo saugumą“.

„Todėl netrukus pateiksime planą, kaip gerokai sustiprinti Lenkijos ginkluotąsias pajėgas“, – pareiškė jis.

Praėjusią savaitę lenkų saugumo tarnybų vadovo atstovas pareiškė, jog esama tvirtų įrodymų, kad prie migracijos krizės Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje prisideda ir Maskva.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)