Jokie kiti žmonės per sprogimą nenukentėjo. Ataka buvo sužlugdyta praėjus lygiai savaitei po 25 gyvybes nusinešusio dvigubo sprogdinimo Afganistano sostinėje, tarp kurio aukų buvo naujienų agentūros AFP fotografas Shahas Marai ir dar aštuoni žurnalistai.

Šį pirmadienį pastebėtas mirtininkas susisprogdino Šari Navo parke Kabulo centre, kai policininkai pradėjo šaudyti į įtariamąjį, AFP sakė policijos atstovas Hashmatas Stanikzai.

Pasak jo, sprogdintojas bandė pasiekti parke įrengtą laikiną kraujo donorų centrą.

„Užpuolikas žuvo. Kitų aukų nėra“, – pridūrė atstovas.

Vidaus reikalų ministras Waisas Barmakas, kuriam parlamente tenka atsakinėti į klausimus dėl prastėjančios saugumo situacijos, patvirtino, kad policija užkirto kelią išpuoliui.

„Priešas kasdien keičia savo taktiką; mes taip pat bandome adaptuotis ir keisti savo taktiką“, – parlamentarams sakė W. Barmakas.

Minimas incidentas įvyko iki 17 išaugus sekmadienio išpuolio rinkėjų registracijos centre aukų skaičiui. Dar 36 žmonės per sprogimą rytinėje Chosto provincijoje buvo sužeisti, sakė vienas sveikatos apsaugos sistemos pareigūnas.

Bomba buvo padėta mečetės teritorijoje pastatytoje palapinėje, kur prieš ilgai atidėliotus rinkimus buvo registruojami rinkėjai.

Balandžio 22 dieną mirtininkui susisprogdinus prie rinkėjų registracijos centro Kabule žuvo 60 žmonių, dar daugiau kaip 100 buvo sužeista.