Laiškuose, rašytuose iš slapto bunkerio, kuriame slėpėsi kartu su savo fiureriu ir jo parankiniais, atsispindi neišvengiamos tragedijos nuojauta, skelbia „The Daily Mail“.

Viename laiške, rašytame balandžio 19 dieną, moteris teigia, jog, nepaisant artilerijos gausmo ir krintančių bombų, „ji jaučiasi labai laiminga šalia Hitlerio“ ir toliau tiki, „kad viskas baigsis gerai“.
Tačiau po trijų dienų sovietų kariai lengvai įveikė Berlyną gynusias pervargusias pajėgas (didžiąją dalį jų sudarė seni vyrai ir berniukai) – moters nuotaika pasikeitė. Ji rašo: „Kovosime iki paskutinio atodūsio, bet bijau, kad pabaiga vis artėja“.

Moteris taip pat rašo apie pasirengimą mirčiai ir stebisi, kaip Dievas leidžia tokius dalykus. Po aštuonių dienų 33 metų E. Braun jau buvo mirusi – ji nusižudė  kartu su A. Hitleriu.

Moters laiškai paviešinti šią savaitę pasirodžiusioje knygoje „The Woman of the Nazis“ (Nacių moteris), kurios autorė – Trečiojo reicho ekspertė Anna Maria Sigmund.

Autorė, kurios knygos jau išverstos į daugiau nei 30 skirtingų kalbų, tvirtina, jog laiškai – autentiški. Juos E. Braun rašiusi savo draugei Herdai Schneider.

„Net neabejoju, jog laiškai autentiški, juos spausdino pati E. Braun, o klaidas taisė ranka“, - tvirtina knygos autorė.

Rašytoja sako, jog laiškus jai parodė H. Schneider, kuri mirė daugiau nei prieš 20 metų, giminaičiai. Specialistė juos, prieš parduodant aukcione, spėjo persirašyti.

Antrame laiške E. Braun teigia: „Linkėjimai visiems mano draugams, mirštu taip, kaip ir gyvenau. Man visai nesunku. Jūs tai žinote“.

A .M.Sigmund paaiškina: „Eva Braun atspindi nuotaikų fiurerio bunkeryje kaitą per keturias dienas – 19-ąją dieną kalbama apie nedrąsią viltį, o 22 dieną visus jau užvaldžiusi neviltis“.

Prieš 30 metų Vokietijos naujienų žurnalas „Stern“ apmaudžiai apsijuokė, išspausdinęs dienoraščius, kurie, kaip teigė autoriai, buvo paties A. Hitlerio. Po kelių dienų paaiškėjo, jog tai apgailėtina klastotė.

A.M.Sigmund sako dėl E. Braun laiškų autentiškumo neabejojanti – kaip ir dėl to, kad A. Hitlerio ir E. Braun santykiai buvo „normalūs“.

„Manau, kad juos siejo normali, sveika meilė bei seksas“, - sako specialistė.

E. Braun už A. Hitlerio ištekėjo likus vos 40 valandų iki abiejų mirties nuo kalio cianido – pora nusižudė. A. Hitleris dar šovė sau į galvą. Pora kartu išbuvo kelerius metus, nors fiureris už mylimąją ir buvo 20 metų vyresnis. Jie susipažino, kai E. Braun buvo vos 17 metų.

A. Hitleris E. Braun egzistavimą jo gyvenime valdymo metais laikė paslaptyje, manydamas, jog jam naudingiau apsimesti „būti vedusiam tautą“. Merginą fiureris pristatė tik patiems artimiausiems savo bendražygiams.

A. Hitleris savo antrąją pusę pirmą kartą pamatė, kai ji dirbo Heinricho Hoffmanno, fotografo iš Miuncheno, vėliau tapusio asmeniniu fiurerio fotografu ir operatoriumi, asistente.

Neseniai paskelbti ir A. Hitlerio patikėtinio ir bendraminčio Alfredo Rosenbergo dienoraščiai.

Iš jų galima daugiau sužinoti apie A. Rosenbergo susitikimus su pačiu nacių lyderiu ir jo bendražygiais, tarp kurių buvo ir Heinrichas Himmleris, ir Hermanas Goeringas.

Jo dienoraščius Niurnbergo karo nusikaltimų tribunolo metu 1945 metų pabaigoje turėjo JAV kaltintojai. Dabar juos atgavo JAV pareigūnai.

A. Rosenbergą Niurnbergo karo nusikaltimų tribunolas pripažino kaltu dėl nusikaltimų žmogiškumui – 1946 metais jis buvo pakartas.