Tuos pačius metodus Kremlius panaudojo Didžiojoje Britanijoje – pradedant dezinformacija Rusijos valdžios finansuojamose žiniasklaidos priemonėse ir baigiant nervų sistemą paralyžiuojančių medžiagų, kuriomis Solsberyje buvo apnuodyti buvęs dvigubas Rusijos agentas Sergejus Skripalis ir jo dukra Olga, taikymu praktikoje, rašoma laikraštyje.

„Tai vis tos pačios grandinės žiedai. Kremlius nekariauja, naudodamasis įprasta tradicine ginkluote, tačiau formuojama pasaulėžiūra ir nuomonė, kad esame pastrigę nuolatiniame konflikte“, – žurnalistai cituoja generolą serą Richardą Shirreffą, kuris seniau ėjo NATO sąjungininkų Europoje vado pavaduotojo pareigas.

„Bandymai nesiliauja, jie vyksta be atvangos – tiek sunkusios ginkluotės, tiek neginkluotų metodų“, – per interviu laikraščiui pridūrė dar vienas atsargos generolas, buvęs Didžiosios Britanijos ginkluotųjų pajėgų štabo vadas Richardas Barronsas.

Prieš tai „Times“ rašė apie Didžiosios Britanijos konservatorių deputato Bobo Silly‘io parengtą ataskaitą, kurioje politikas tvirtina, kad Rusija ištobulino įvairių konfliktų kurstymo technologijų, kurios naudojamos prieš Didžiąją Britaniją, Jungtines Valstijas ir Europos Sąjungą.

Šias technologijas išviešinti pavyko, kaip rašo laikraštis, išnagrinėjus informaciją, nutekintą iš Rusijos prezidento padėjėjo Vladislavo Surkovo elektroninio pašto dėžutės praeitų metų pabaigoje. Ten buvo aptarinėjami planai, kaip destabilizuoti situaciją dalyje Ukrainos sričių ir tokių planų įgyvendinimo kaina.

„Times“ taip pat rašo, kad Rusijos ambasada Londone į medžiagą sureagavo žinute socialiniame tinkle „Twitter“, kurioje žurnalistams patarė dėl komentaro, susijusio su nutekintais elektoriniais laiškais, kreiptis į šio klausimo ekspertę – buvusią kandidatę į JAV prezidento postą Hillary Clinton.