Nors 70 proc. apklaustųjų mano, kad imigracija yra rimta Jungtinės Karalystės problema, tik 20 proc. atsakė, kad ši problema egzistuoja jų gyvenamoje vietovėje. Pastaroji dalis žmonių taip pat mano, kad jų požiūriui įtakos turi daug neigiamai apie imigraciją kalbanti žiniasklaida.

Tokį tyrimą, kuris buvo vykdomas ne vienerius metus, atliko pirmaujanti Jungtinės Karalystės rinkos tyrimų kompanija „Ipsos Mori“. Tyrimo rezultatai atskleidė, kad žmonių amžius, politiniai įsitikinimai ir socialinė padėtis turi didelės reikšmės jų požiūriui į imigrantus.

Skelbiama, kad vyresnio amžiaus žmonės beveik dvigubai dažniau sakė, kad imigracija yra problema, nei žmonės, kurie gimė po 1980 metų. Jaunų žmonių požiūris į imigrantus yra palankesnis.

Mažus atlyginimus gaunantys žmonės nerimauja, kad imigrantai pasiglemš jų darbo vietas. O labiau pasiturintys žmonės nerimauja dėl imigracijos poveikio viešosioms pasaugomis ir socialinės rūpybos sistemai.

Įdomiausia, kad tyrimo rezultatai taip pat parodė, kad britai gerokai pervertina imigracijos mastą. Nemažai jų mano, kad imigrantai sudaro vidutiniškai 31 proc. šalies gyventojų, nors remiantis oficialiais duomenimis, jie sudaro tik 13 proc.