Aleksandras Miasnikovas per televiziją „Rossija 24“ pasirodė kaip Rusijos „Informacijos centro koronaviruso situacijai stebėti“ vadovas. Apie jo paskyrimą buvo pranešta trečiadienį.

A. Miasnikovas, vienos Maskvos ligoninės vyriausiasis gydytojas, dažnai kviečiamas į pokalbių laidas, o praėjusį mėnesį plačiai buvo cituojama jo nuomonė, kad koronaviruso grėsmė per daug išpučiama.

Kovo mėnesį interviu ortodoksų kanalui „Spas“ A. Miasnikovas COVID-19 pavadino „įprastu peršalimu“ ir sakė, kad tikimybė užsikrėsti yra itin maža.

„Viskas Dievo rankose“, – sakė jis ir pareiškė, jog viena ezoterinė, būrėjų naudojama „likimo knyga“ prognozuoja, kad „mirtis nuo koronaviruso ištiks vos kelis asmenis iš milijardų“.

„Tad visi tiesiog atsipalaiduokite“, – sakė jis ir pridūrė: „Nesirgau 30 metų, nes netikiu, kad koks nors virusas gali mane įveikti.“

Vėliau jis pripažino, kad nepakankamai įvertino grėsmę.

A. Miasnikovas turi per 180 tūkst. sekėjų socialiniame tinkle „Instagram“, 65 tūkst. sekėjų „YouTube“ ir 45 tūkst. sekėjų „Facebook“.

Ketvirtadienį ryte jis, kaip „Informacijos centro koronaviruso situacijai stebėti“ vadovas, per televiziją ragino rusus kliautis tik oficialiais šaltiniais ir kritikavo „melagingą“ pranešimą apie dirbtinės plaučių ventiliacijos aparatų trūkumą Sankt Peterburge.

Jo paskyrimą griežtai kritikavo opozicija.

„Dabar jis toliau meluos ir pateiks melagingas naujienas kaip tiesą“, – feisbuke parašė opozicijos lyderis Aleksejus Navalnas.

Ketvirtadienį Rusijoje užregistruoti 3 448 nauji užsikrėtimo koronavirusu atvejai, o bendras užsikrėtimo atvejų skaičius beveik pasiekė 28 tūkstančius. Šalyje nuo COVID-19 mirė 232 žmonės.

Tačiau protrūkio epicentru tapusioje Maskvoje naujų užsikrėtimo atvejų skaičius pirmą kartą per šešias dienas sumažėjo.