Opozicijos atstovai susirūpino savo saugumu po vieno įtakingiausių opozicijos lyderių – Boriso Nemcovo žmogžudystės, rašo „The Telegpraph“.

Liberalios radijo stoties „Echo Moskvy“ vyriausiasis redaktorius ir vienas garsiausių žurnalistų Aleksejus Venediktovas savaitės pradžioje po pasirodžiusių pranešimų apie „pasmerktųjų“ sąrašą kartu su sūnumi pasitraukė iš Rusijos ir išvyko į Izraelį.

„Mes žinojome, kad egzistuoja toks pasmerktųjų sąrašas“, – žurnalo „Time“ atstovams teigė A. Venediktovas.

Remiantis opozicijos dienraščio „Novaja Gazeta“ paskelbtais duomenimis, A. Venediktovas taip pat įtrauktas į sąrašą, kurį Kremliaus atstovai pateikė Rusijos prezidentui V. Putinui po opozicijos lyderio B. Nemcovo žmogžudystės.

Teigiama, kad „Echo Moskvy“ vyriausiasis redaktorius paliko Maskvą dieną prieš „Novaja Gazieta“ dienraščiui publikuojant nušauti pasmerktų žurnalistų ir politikų sąrašą. Manoma, kad šiuo metu A. Venediktovas yra Paryžiuje.

B. Nemcovo žmogžudystės tyrimas Rusijoje pasėjo nerimą, kad gali įvykti ir daugiau žmogžudysčių, pasirodė spekuliacijų, jog Rusijos saugumo organuose gali vykti klanų karas.

Be B. Nemcovo ir jau minėto A. Venediktovo pavardės taip pat minima ir Ksenija Sobčiak bei buvęs naftos magnatas Michailas Chodorkovskis, kuris 2013 m. buvo paleistas į laisvę po dešimties metų kalėjime ir iškart išvyko į Europą.

K. Sobčiak – gerai žinoma televizijos žurnalistė, vadovavusi protestams, nukreiptiems prieš neskaidrius rinkimus 2011 ir 2012 m.

„Deja, turėjau sustiprinti savo apsaugą. Dabar mane visur lydi apsaugos darbuotojai“, – naujienų portalui „Gazeta.ru“ pasakojo žurnalistė.

Verslo magnato M. Chodorkovskio, kuris šiuo metu gyvena Šveicarijoje, atstovė spaudai, gyvenanti Maskvoje, trečiadienį socialiniame tinkle „Twitter“ išplatino nuotrauką, kurioje prie jos buto durų Maskvoje rastas didelis laidotuvių vainikas .

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (396)