Išsiunčiami diplomatai šią nedidelę Balkanų valstybę turi palikti per savaitę, sakoma pranešime. Daugiau informacijos jame nepateikiama.

Dienraštyje „Pobjeda“ rašoma, kad diplomatai išsiunčiami dėl jų „ardomosios veiklos“. Laikraščio cituojamas šaltinis vyriausybėje nurodė, kad buvo „peržengta raudona linija“.

Podgorica jau išsiuntė vieną Rusijos diplomatą vasarį, Rusijai pradėjus invaziją į Ukrainą.

Narystės Europos Sąjungoje siekianti Juodkalnija žada prisijungti prie Bendrijos politinių sankcijų Rusijai, nors dar nepradėjo jų taikyti.

Ši nuo 2006 metų nepriklausoma buvusios Jugoslavijos respublika į NATO įstojo 2017 metais.

Japonija išsiunčia aštuonis Rusijos diplomatus

Japonija penktadienį paskelbė išsiunčianti aštuonis Rusijos diplomatus ir pareigūnus ir pavadino Maskvos veiksmus Ukrainoje „kategoriškai nepriimtinais“ bei pažeidžiančiais tarptautinę teisę.

„Paprašėme išsiųsti iš viso aštuonis diplomatus iš Rusijos ambasados Japonijoje ir pareigūnus iš Rusijos Federacijos prekybos atstovybės“, – teigė Užsienio reikalų ministerijos Tokijuje atstovė spaudai Hikariko Ono. Pasak jos, Rusijos ambasadorius Japonijoje Michailas Galužinas apie šį šalies sprendimą informuotas.

Ambasadoriui nurodyta, kad civilių žūtys „yra rimtas tarptautinės teisės pažeidimas ir karo nusikaltimas“, pridūrė H. Ono. „Tai kategoriškai nepriimtina ir mes tai griežtai smerkiame“, – tvirtino ji.

Anot pareigūnų, pats ambasadorius iš šalies neišsiunčiamas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją