Rezoliucijai nepavyko gauti būtinos dviejų trečdalių balsų daugumos. 87 balsavo už, 57 - prieš, o 33 balsuojant susilaikė.

Tai buvo pirmoji „Hamas“ smerkianti rezoliucija, kurią svarstė Generalinė Asamblėja.

Rezoliucijoje ekstremistinė organizacija „Hamas“ smerkiama dėl „nuolatinio raketų leidimo į Izraelio teritoriją ir smurto kurstymo, taip pat dėl civiliams keliamo pavojaus“.

Rezoliucijoje buvo reikalaujama, kad „Hamas“ ir kitos ginkluotos grupuotės, įskaitant palestiniečių grupuotę „Islamic Jihad“, nutrauktų visus provokuojamus veiksmus ir smurtinę veiklą“.

Prieš balsavimą JAV ambasadorė Jungtinėse Tautose Nikki Haley ragino valstybes nares pritarti rezoliucijai. N. Haley teigė, kad pirmasis oficialus „Hamas“ pasmerkimas būtų „pirmas svarbus žingsnis“, siekiant taikos Artimuosiuose Rytuose, ir sakė norinti „paklausti savo arabų brolių ir sesių, ar neapykanta Izraelio atžvilgiu yra tokia stipri, kad jūs ginsite teroristinę organizaciją?“.

Po balsavimo Izraelio ministras Benjaminas Netanyahu sakė, kad, nors nepavyko gauti dviejų trečdalių balsų daugumos, tai buvo pirmas kartas, kai „didelė dalis šalių“ pasipriešino „Hamas“.

„Hamas“ atstovas Sami Abu Zahris po balsavimo tviteryje rašė, kad balsavimo rezultatai - tai „antausis“ prezidento Donaldo Trumpo administracijai.