Prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas), kad šis viesulų siautėjimas tikriausiai yra vienas iš didžiausių per Amerikos istoriją.

„Tai – tragedija, – per televiziją sakė sukrėstas J. Bidenas. – Ir vis dar nežinome, kiek gyvybių yra prarastai, taip pat koks yra visas žalos mastas.“

Šeštadienį temstant daugybė paieškų ir gelbėjimo tarnybų pareigūnų stengėsi padėti priblokštiems gyventojams raustis savo namų ir darboviečių griuvėsiuose, beviltiškai ieškant daugiau likusių gyvų žmonių.

Manoma, kad vien Kentukyje žuvo daugiau kaip 70 žmonių, daugelis jų – tornado sugriauto žvakių fabriko darbuotojai. Dar mažiausiai šeši žmonės Ilinojuje sugriuvus elektroninės prekybos milžinės „Amazon“ sandėliui, kur naktinės pamainos darbuotojai skirstė siuntas įtemptu laikotarpiu prieš Kalėdas.

„Šis įvykis – blogiausias, labiausiai niokojantis, pražūtingiausias tornadų siautėjimas per Kentukio istoriją“, – pareiškė valstijos gubernatorius Andy Beshearas (Endis Beširas). Jis pridūrė bijantis, kad galiausiai paaiškės, jog „praradome daugiau kaip 100 žmonių“.

„Tokio nuniokojimo nesu matęs per visą gyvenimą, ir man sunku tai nusakyti žodžiais“, – žurnalistams sakė gubernatorius.

A. Beshearas valstijoje paskelbė ekstremaliąją padėtį.

Kentukio vakarinio Meifildo miesto stadionas taip pat virto „šipuliais“, televizijai CNN sakė jo merė Kathy O'Nan (Keiti O'Nan).

Šis 10 tūkst. gyventojų turintis miestelis atrodė kaip postapokalipsinio filmo scena: buvo sugriauti ištisi kvartalai, griuvėsiais virto kai kurie istoriniai namai ir pastatai. Medžių šakos buvo nulaužytos, laukuose riogsojo viesulo nusviesti automobiliai.

Pakelėse dar matėsi kalėdinių papuošimų liekanų.

A. Beshearas sakė, kad užėjus audrai žvakių fabrike dirbo apie 110 žmonių. Tuomet įgriuvo pastato stogas.

Apie 40 žmonių buvo išgelbėti, bet būtų „stebuklas, jeigu dar kas nors būtų rastas gyvas“, pridūrė gubernatorius.

CNN paleido įrašytą širdį gniaužiantį pagalbos šauksmą, paskelbtą per „Facebook“ vienos fabriko darbuotojos.

„Mes įstrigę, prašau, visi, padėkite mums!“ – drebančiu balsu sakė moteris, o fone girdėjosi kažkurio jo bendradarbio aimanos.

„Esame žvakių fabrike Meifilde... Prašau, visi – melskitės už mus“, – pridūrė darbuotoja.

Ši moteris – Kyanna Parsons-Perez (Kjana Parsons-Peres) – galiausiai buvo išgelbėta. Ji buvo įstrigusi po geriamojo vandens aparatu.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją