Laimei, Šelberne veikiančiuose senelių namuose „Wake Robin“ dėl Betty Miller veiklos niekas nemirė. Ši įstaiga reklamuojasi, kad joje gyvena „guvūs ir įsitraukę žmonės, o bendruomenėje galima jaustis savimi“.

Tačiau ketvirtadienį B. Miller sulaikė FTB agentai, baiminantis, kad senolė yra sukaupusi nemažas masinio naikinimo ginklo atsargas.

Šią savaitę gavusi pranešimą apie pavojingąją medžiagą senelių namuose, FTB B. Miller gyvenamose patalpose rado buteliuką su užrašu „ricinas“. Tyrimais patvirtinta, kad jame buvo šios mirtinai nuodingos medžiagos.

„B. Miller pareiškė besidominti augaliniais nuodais ir internete radusi jų gamybos receptą, – teigiama FTB pranešime. – Ji pasakojo ricino pasigaminusi savo virtuvėje senelių namuose „Wake Robin“ ir, norėdama patikrinti jo stiprumą, jo įpylė į kitų gyventojų maistą arba gėrimus.“

FTB specializuota kovos su masinio naikinimo ginklais komanda apieškojo moters butą ir rado daugiau ricino, taip pat augalinių žaliavų, įskaitant obelų, kukmedžių, vyšnių, ricinmedžių ir rusmenių dalių, iš kurių galima pagaminti nuodingų medžiagų.

Pareigūnai „pabrėžė neutralizavę grėsmę, kurią galėjo kelti B. Miller bute buvusios medžiagos“.

„Wake Robin“ šį nutikimą pavadino „pavieniu incidentu“.

„Nuodinga medžiaga paimta; gyventojai nebuvo evakuoti, – pranešime teigė senelių namai. – Minimo buto gyventoja dabar rūpinasi baudžiamosios teisės sistema. Į „Wake Robin“ ji nebegrįš.“