Praėjusį mėnesį JAV prezidentui Donaldui Trumpui paskelbus griežčiausias kada nors sankcijas Šiaurės Korėjai, JAV taip pat prašė Sankcijų komiteto į draudžiamų organizacijų sąrašą įtraukti šiuos 27 laivus, 21 laivybos įmonę ir vieną asmenį.

Naujausi apribojimai yra nukreipti ne tik prieš Šiaurės Korėjos laivybos veiklą, bet ir prieš Kinijos įmones, prekiaujančias su Pchenjanu. Į juodąjį sąrašą buvo įtraukta 16 Šiaurės Korėjoje įsikūrusių įmonių, penkios Honkonge registruotos įmonės, dvi Kinijoje, dvi Taivane, viena Panamoje ir viena Singapūre.

JAV ambasadorė JT Nikki Haley teigė, kad naujausios priemonės yra „aiškus ženklas, kad tarptautinė bendruomenė yra vieninga didinant spaudimą Šiaurės Korėjos režimui“.

Įvairios tarptautinės sankcijos Šiaurės Korėjai taikomos nuo 2006 metų. Spaudimo šalis sulaukia dėl savo branduolinės programos ir raketų bandymų. Pasaulio diplomatai mano, kad Šiaurės Korėjai taikomos sankcijos privertė Šiaurės Korėjos vadovą Kim Jong-uną priimti sprendimą stabdyti raketų ir branduolinius bandymus bei pradėti derybas.