Per dvi artimiausias savaites parlamentas turėtų ratifikuoti ministro pirmininko Boriso Johnsono išstojimo iš Europos Sąjungos planą ir atverti kelią Jungtinės Karalystės pasitraukimui iš Bendrijos sausio 31 dieną.

Nors Londonui dar reikia susitarti su Briuseliu dėl būsimų prekybos santykių, B. Johnsonas su savo komanda ketina pereiti prie kitų dalykų.

Vienas su anonimiškumo sąlyga kalbėjęs pareigūnas sakė, kad žodis „Brexitas“ bus vartojamas kuo rečiau.

„Nebeišgirsite šio žodžio iš mano lūpų po sausio 31 dienos“, – sakė pareigūnas.

Po pergalingos rinkimų kompanijos, per kurią beveik nebuvo kalbama apie nieką kitą, išskyrus „Brexitą“, B. Johnsonas išvengė šio žodžio savo kalėdiniame sveikinime, nors jis nuskambėjo premjero naujametiniame pareiškime.

Savaitgalį „The Sunday Times“ pranešė, kad derybas dėl būsimų JK santykių su ES vedanti darbo grupės pavadinime žodžio „Brexitas“ taip pat nebus ir kad ji bus vadinama tiesiog „Europos darbo grupe“.

Žodynų leidykla „Collins“ 2016 metais „Brexitą“ išrinko metų žodžiu, jo vartojimo dažniui per referendumą dėl narystės ES ir vėliau išaugus daugiau nei 3,4 tūkst. kartų.

„Collins“ tai pavadino „be abejonės svarbiausiu politikos indėliu į anglų kalbą... po to, kai Votergeito („Watergate“) skandalas padovanojo komentatoriams ir komikams priesagą "-gate“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)