Naujas taisykles paskelbė Borisas Johnsonas penktadienį vakare. Taip siekiama užtikrinti kuo sklandesnį vakcinavimo procesą bei apsisaugoti nuo po pasaulį sklindančių naujų koronaviruso atmainų.

Visi atvykusieji taip pat turės pateikti neigiamą koronaviruso testo rezultatą.

Jungtinė Karalystė (JK) ketvirtadienį paskelbė, kad nuo penktadienio 4 val. Grinvičo laiku draudžia į šalį atvykti žmonėms iš Pietų Amerikos, Panamos, Žaliojo Kyšulio ir Portugalijos. Toks sprendimas priimtas baiminantis Brazilijoje aptikto naujos atmainos koronaviruso, pranešė JK transporto sekretorius Grantas Shappsas.

Nuo pandemijos pradžios buvo aptikta keletas koronaviruso atmainų įskaitant ir itin didelio užkrečiamumo atmainą, pastaraisiais mėnesiais nustatytas JK.

Tiesa, kita viruso mutacija, žinoma kaip E454K, iš pradžių aptikta Pietų Afrikoje užfiksuotoje atmainoje, o vėliau – Brazilijoje ir Japonijoje, sukėlė didelį mokslininkų nerimą dėl galimo jos poveikio imunitetui.

JK Vyriausybė susilaukė kritikos dėl įvažiavimo į šalį politikos pernai, nes ilgą laiką leido užsieniečiams laisvai atvykti. Vis dėlto, nuo ateinančio pirmadienio, keliautojai turės pateikti neigiamą koronaviruso testo rezultatą, antraip sulauks 500 svarų sterlingų baudos.

JK yra viena labiausiai pandemijos paveiktų šalių Europoje. Šioje šalyje užregistruota daugiau nei 3,2 mln. COVID-19 atvejų ir beveik 85 tūkst. mirčių.