JK vyriausybė susidūrė su spaudimu pasirūpinti, kad būtų atliekama daugiau testų priešakinėse linijose dirbantiems medikams ir plačiajai visuomenei.

Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad iki antradienio 16 val. Grinvičo (19 val. Lietuvos) laiku mirė 2 352 žmonės – 563 daugiau nei ankstesnę dieną.

Patvirtintų susirgimo COVID-19 atvejų skaičius per tą patį laikotarpį padidėjo 4 324-ais iki 29 474.

Britų pareigūnai perspėjo visuomenę, kad artimiausiomis savaitėmis infekuotųjų skaičius tikriausiai staigiai padidės. Jie prabrėžė, kad griežtos socialinio atstumo priemonės gali būti veiksmingos, bet tik praėjus tam tikram laikotarpiui.

Britanijoje pirmadienį įsigaliojo trijų savaičių trukmės karantinas, o nebūtinos įmonės ir paslaugų teikėjos buvo uždarytos, siekiant apriboti viruso plitimą ir sumažinti naštą sveikatos apsaugos sistemai.

Profesinės įstaigos nurodo, kad šiuo metu darbe nesilanko daug gydytojų ir slaugytojų, nes privesti likti namuose dėl pasireiškusių simptomų ar kontakto su užsikrėtusiaisiais.

Šiuo metu Britanijoje pagrindinis dėmesys skiriamas asmenų, kuriems pasireiškia sunkūs simptomai, testavimui. Vis dėlto daugelis reikalauja, kad tyrimai būtų atliekami ir medicinos darbuotojams, siekiant nustatyti, ar jie neserga COVID-19.

Ministrai sulaukė kritikos lavinos dėl testavimo stygiaus, o padėtį „jovalu“ vadina netgi paprastai valdančiają Konservatorių partiją palaikančios žiniasklaidos priemonės.

Lig šiol Didžiojoje Britanijoje buvo iš viso atlikta 153 tūkst. tyrimų, o tuo metu Vokietijoje per dieną testuojama 70 tūkst. žmonių. Iki kovo 30 dienos pastarojoje šalyje mirė 455 žmonės.

COVID-19 buvo diagnozuota britų premjerui Borisui Johnsonui, sveikatos apsaugos sekretoriui Mattui Hancockui ir sosto įpėdiniui princui Charlesui.

Tarp aukų Britanijoje yra vienas 13-metis, kuris, kaip teigia jo šeima, neturėjo kitų sveikatos sutrikimų.

Ismailo Mohamedo Abdulwahabo giminaičiai trečiadienį atidavė duoklę „švelniam ir mielam“ paaugliui, o plačiąją visuomenę paragino „likti namuose“ siekiant išgelbėti kuo daugiau gyvybių.

Prancūzijoje mirčių nuo koronaviruso skaičius viršijo 4 000
Prancūzijoje skelbiamas karantinas

Prancūzija trečiadienį paskelbė iki šiol didžiausią per parą mirusių koronavirusu užsikrėtusių žmonių skaičių – šalies ligoninėse mirus 509 pacientams bendras epidemijos aukų skaičius išaugo iki 4 032.

Šiuo metu Prancūzijoje hospitalizuoti 24 639 žmonės, kuriems patvirtinta koronavirusinė infekcija COVID-19. Iš jų 6 017 gydomi intensyviosios terapijos skyriuose, kasdieniame pranešime nurodė sveikatos apsaugos pareigūnas Jerome'as Salomonas.

Ankstesnę dieną buvo užfiksuotos 499 naujos mirtys.

Prancūzija į oficialų epidemijos aukų skaičių įtraukia tik COVID-19 užsikrėtusius pacientus, mirusius ligoninėse. Į šią statistiką nepatenka mirusieji namuose arba senelių globos įstaigose.

AFP: Lotynų Amerikoje COVID-19 atvejų skaičius viršijo 20 000

Lotynų Amerikoje užsikrėtimo koronavirusu atvejų skaičius trečiadienį viršijo 20 tūkst., rodo naujienų agentūros AFP renkami duomenys, paremti oficialiais vyriausybių ir Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) skaičiais.

Pareigūnai regione iš viso užregistravo 537 mirtis ir 20 081 užsikrėtimo koronavirusine infekcija COVID-19 atvejį.

Labiausiai koronavirusas paveikė Braziliją, kur užfiksuota 5 717 atvejų ir 201 mirtis, Ekvadoras, kur užregistruota 2 748 susirgimo ir 93 mirties atvejai, bei Dominikos Respublika su 1 284 užfiksuotais užsikrėtimo ir 57 mirties atvejais.