Tokią idėją laidų vedėjas iškėlė telefonu kalbindamas politologę Kirsten Powers.

Kaip skelbia tinklalapis „Pink News“, D. Imusas rėmėsi ankstyvojo krikščionybės laikotarpio religiniu tekstu, dar žinomu kaip Judo Evangelija. Jis sako, jog tekste yra įrodymų, jog Jėzus buvo homoseksualus.

„Žinote, yra tokia Judo Evangelija“, - per interviu pareiškė laidų vedėjas.

„Prirašyta šimtai evangelijų, tačiau į Bibliją pateko tik keturios. Buvo Tomo Evangelija, Marija irgi turėjo savąją, jie visi turėjo po evangeliją. Tačiau Judo tekste yra keli įrodymai, jog Jėzus galėjo būti gėjus“, - kalbėjo D. Imusas.

„Na, tik nereikia“, - atsakė politikos specialistė.

„Ne aš ją parašiau. Aš tik pranešiau blogą naujieną“, - replikavo D. Imusas.

K. Powers žurnalisto įžvalgas pavadino „absurdiškomis“.

Donas Imusas
Tai jau ne pirmas kartais, kai „Fox News“ laidų vedėjas sukelia nemenką skandalą.

2007 metais žurnalistas pareiškė, jog Rutgerso universiteto moterų krepšinio komanda, kurią tais metais sudarė aštuonios afroamerikietės ir dvi baltaodės, yra pigios kekšės. Galiausiai už tokį pareiškimą laidų vedėjas buvo priverstas atsiprašyti – jis pareiškė, jog tai tebuvo „idiotiškas komentaras, turėjęs būti šmaikštus“.

Judo Evangelija, kurią parašė gnostikai, daugeliu klausimų prieštarauja Biblijai. Minėtoje evangelijoje taip pat yra teiginys, priešingas kanoninėms evangelijoms: „Judo išdavystė buvo įvykdyta klausant paties Kristaus jam duotų nurodymų“.