Dviejų puslapių rezoliucijos projekte buvo griežtai smerkiama spėjama cheminio ginklo ataka ir reikalaujama greito nusikaltimo išaiškinimo. Sankcijos projekte nebuvo numatytos, jomis tik grasinta, nieko konkrečiai neįvardijant.

Per dvi valandas trukusius debatus JT ambasadoriai vėl svaidėsi kaltinimais, kad nerandamas atsakas į situaciją pilietiniame kare. Rusijos ambasadoriaus JT pareigas einantis Vladimiras Safronkovas kritikavo atskiras rezoliucijos projekto formuluotes, vadindamas jas provokacija.

„Šiuo metu mes nematome ypatingo poreikio priimti rezoliucijos“, - sakė jis. V. Safronkovas tiesiogiai užsipuolė savo kolegą iš Didžiosios Britanijos Matthew Rycroftą: „Ar jūs apskritai patikrinote, ką parašėte? Šis projektas paruoštas skubotai ir visiškai neišsamiai".

Aktyvistų duomenimis, antradienį šiaurės vakarų Idlibo provincijoje cheminis ginklas pražudė 72 žmones, tarp jų - 20 vaikų ir 17 moterų. Sirijos sąjungininkė Rusija neigia, kad nuodingąsias dujas panaudojo Basharo al Assad) režimas. Priešingai, Sirijos karinė aviacija esą pataikė į sukilėlių naudojamą nuodingųjų medžiagų saugyklą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)