Surengti šį posėdį paprašė Peru, šiuo metu pirmininkaujanti Saugumo Tarybai. Uždaras pasitarimas prasidės 15 val. vietos (22 val. Lietuvos) laiku.

Tarybos narės išklausys JT pabėgėlių reikalų agentūros ir JT politinių reikalų departamento atstovų ataskaitas.

Mažiausiai 44 žmonės žuvo antradienį vakare per smūgį Tadžūros sulaikymo centrui, esančiame į rytus nuo Tripolio. Dar per 130 žmonių buvo sužeisti, nurodė Jungtinės Tautos.

Tadžūroje buvo laikoma mažiausiai 600 pabėgėlių ir migrantų, tarp jų buvo moterų ir vaikų. JT agentūros nurodė, kad atakos aukų skaičius tikriausiai dar didės.

Libijoje įtampa yra smarkiai padidėjusi nuo balandžio, kai rytinę šalies dalį kontroliuojančiam maršalui Khalifai Haftarui ištikimos pajėgos pradėjo puolimą, kurio tikslas – užimti sostinę Tripolį, kontroliuojamą JT pripažįstamos vyriausybės ir įvairių sukarintų grupių.

Pasaulio galybės nesutaria, kaip reaguoti į Kh. Haftaro karinę kampaniją. Tiek JAV, tiek Rusija atsisakė paremti Jungtinių Tautų raginimus spausti paskelbti paliaubas.

Tripolio vyriausybė dėl atakos prieš sulaikymo centrą kaltina Kh. Haftarą.

JT pasiuntinys Libijai Ghassanas Salame paragino surengti nepriklausomą tyrimą ir perspėjo, kad ši ataka gali būti pripažint karo nusikaltimu.