Islamistų kovotojai ketvirtadienį pradėjo išpuolį Damasako mieste.

JT humanitarinis koordinatorius Nigerijoje Edwardas Kallonas teigė, kad tiek žuvusieji, tiek keli išpuolio metu sužeisti asmenys incidento metu buvo ant žemės.

„Išpuolio metu buvo apšaudytas JT humanitarinės oro tarnybos sraigtasparnis. Tuo metu jame nebuvo pagalbos tarnybos darbuotojų. Visi įgulos nariai yra saugūs“, – sakoma E. Kallono pranešime.

JT pranešime, su kuriuo susipažino naujienų agentūra AFP, teigiama, kad orlaivis buvo apšaudytas jam artėjant prie Damasako, o pilotams pavyko pasukti atgal į regiono sostinę Maidugūrį, esantį už 150 kilometrų.

Pranešime sakoma, kad JT vienai savaitei sustabdė rotacinius skrydžius, kad „galėtų pasitelkti partnerius iš vyriausybės ir atlikti naujus rizikos vertinimus“.

Sraigtasparniai užtikrina gyvybiškai svarbų ryšį gabenant humanitarinių tarnybų personalą ir teikiant pagalbą maždaug 7,8 mln. žmonių visoje šiaurės rytų Nigerijoje.

Per dešimtmetį trunkantį džihadistų įžiebtą konfliktą jau žuvo 36 000 žmonių, o maždaug 2 mln. buvo priversti bėgti iš savo namų.

Pagrindiniai keliai išlieka per daug pavojingi, nepaisant Nigerijos kariuomenės pakartotinio teigimo, kad iš esmės nugalėjo sukilėlius.

JT pranešė pastebėjusi išpuolių prieš pagalbos tarnybų darbuotojus šalies šiaurės rytuose augimą.

Damasko apylinkėse, esančiose pasienyje su Nigeriu, dominuoja „Islamo valstybės Vakarų Afrikos provincija“ (ISWAP), kuri 2016 metais atsiskyrė nuo džihadistų grupuotės „Boko Haram“.