Šis pasmerkimas pareikštas per JT Saugumo Tarybos posėdį, kuriame nagrinėjamas smurto tarp žydų ir palestiniečių Jeruzalėje bei palestiniečių teritorijose eskalavimas.

Anksčiau penktadienį palestiniečių prezidentas Mahmudas Abbasas taip pat pasmerkė palestiniečių surengtą išpuolį prieš Juozapo kapą. Daugelis žydų tiki, kad šitas kapas yra biblinio patriarcho Juozapo amžinojo atilsio vieta.

Palestiniečiams padegus Juozapo kapą Nabulaus mieste, pasigirdo įspėjimų, kad po šio išpuolio gali dar sustiprėti kruvini neramumai, kurie tęsiasi jau daugiau nei dvi savaites.

M.Abbasas sakė, kad Juozapo kapo padegimas yra neatsakingas poelgis, ir pranešė, jog sudarytas komitetas šiam incidentui ištirti.

Palestiniečiai kapą padegė svaidydami Molotovo kokteilius.
Vėliau penktadienį pranešta apie virtinę susirėmimų Vakarų Krante ir Gazos Ruože.

Pasak palestiniečių sveikatos ministerijos, Gazos Ruože Izraelio kariškių penktadienį pašauti mirė du palestiniečiai. Dar vienas buvo nušautas Beit Furike prie Nabulaus. Protestai kilo Betliejuje ir Hebrone.

Tokiu būdu, per smurto protrūkį šį mėnesį žuvusių palestiniečių skaičius išaugo iki 37. Sužeistųjų per susirėmimus su Izraelio kariškiais yra šimtai, vien Gazos Ruože – 98.

Nuo šaudymų ir badymų peiliais žuvo ir septyni izraeliečiai, sužeistųjų – dešimtys.

Riaušės Gazoje kilo per palestiniečių vadinamą „penktadienio revoliuciją“ prieš Izraelį.

Šimtai demonstrantų susirėmė su Izraelio kariškiais įvairiose Gazos Ruožo vietovėse, kai judėjimas „Hamas“ ir „Islamo džihadas“ paragino pradėti protestus.

Smurtiniai protestai prasidėjo rytinėje Jeruzalės dalyje ir okupuotame Vakarų Krante, o pastarosioms dienomis išplito ir Gazos Ruože.