Po šio JT generalinio sekretoriaus Antonio Guterreso paskyrimo Rusijos diplomatai susigrąžino postą, po Sovietų Sąjungos subyrėjimo priklausiusį jų šaliai beveik du dešimtmečius (1993–2011 metais).

Dabartinis JT biuro Ženevoje vadovas danas Michaelis Molleris šį postą užima nuo 2013 metų.

JT pranešime T. Valovaja pristatoma kaip turinti „daugiau nei 35 metų patirtį žurnalistikoje, diplomatijos ir valstybės tarnyboje“.

Šiuo metu ji dirba Eurazijos Ekonominėje Komisijoje (EKK) – už integraciją ir makroekonomiką atsakingoje regioninėje institucijoje, į kurią įeina Rusija, Armėnija, Baltarusija, Kazachstanas ir Kirgizija.

Savo žurnalistinę karjerą ji pradėjo devintajame dešimtmetyje leidinio „The Economic Gazzette“ redakcijoje Maskvoje. Vėliau įsidarbino diplomatinėje tarnyboje, 1989–1994 metais buvo Rusijos nuolatinės misijos prie Europos Sąjungos Briuselyje trečioji, o vėliau ir antroji sekretorė.

Nuo 1999 iki 2012 metų T. Valovaja dirbo Rusijos vyriausybės tarptautinio bendradarbiavimo departamento direktore.

JT biuro Ženevoje vadove T. Valovaja paskirta Rusijai stengiantis padidinti savo įtaką Jungtinėse Tautose Ženevoje ir užimti pozicijas, kurias prezidentaujant Donaldui Trumpui užleidžia Vašingtonas.

Jungtinės Valstijos pernai pasitraukė iš JT žmogaus teisių tarybos (UNHRC) Ženevoje, apkaltinusios ją „chronišku šališkumu prieš Izraelį“.

Be to, D. Trumpas iki šiol nepaskyrė ambasadoriaus į šios pasaulinės organizacijos Europos būstinę. Jo vieta liko laisva, kai prieš daugiau nei dvejus metus iš jos pasitraukė Baracko Obamos skirtas pasiuntinys.