Planuojama, kad M. Griffithsas Sanoje derėsis su husių sukilėlių lyderiais, o vėliau keliaus į Saudo Arabijos sostinę Rijadą susitikti su Jemeno vyriausybės pareigūnais.

Sukilėlių valdomoje Sanoje M. Griffithsas taip pat susitiks su į atsargą išėjusiu Nyderlandų generolu Patricku Cammaertu, kuris buvo paskirtas JT vadovauti paliaubų stebėjimo komandai.

M. Griffithso vizitas prasidėjo tuo metu, kai Chudaidos paliaubų buvo laikomasi, nors ir pastebėti nedideli susirėmimai, dėl kurių abi pusės kaltino viena kitą.

Jemeno vyriausybė yra parašiusi laišką JT Saugumo Tarybai, kaltindama sukilėlius dėl paliaubų nesilaikymo. Tuo tarpu sukilėliai kaltino Saudo Arabijos vedamą koaliciją vykdant skrydžius virš miesto.

Jungtinės Tautos tikisi sutaikyti abi puses vėliau sausį Kuveite, pratęsiant gruodžio derybų Stokholme pažangą, tikino diplomatai. JT Saugumo Taryba gaus M. Griffithso situacijos Jemene ataskaitą kitą savaitę, tačiau kol kas nenuspręsta dėl tikslios M. Griffithso ir Saugumo Tarybos susitikimo datos.

Karas tarp husių sukilėlių ir tarptautinės bendruomenės pripažintos vyriausybės karių sustiprėjo 2015 m. kovą, kai prezidentas Abedrabbo'as Hadis pabėgo į Saudo Arabiją ir į Jemeno konfliktą įsikišo Saudo Arabijos vedama koalicija.

JT teigimu, dėl konflikto prasidėjo viena didžiausių pasaulyje humanitarinių krizių, o net 14 mln. Jemeno gyventojų badauja.