JT generalinio sekretoriaus pavaduotojas humanitariniams klausimams Martinas Griffithsas tai pareiškė pirmadienį vykusiame JT Saugumo Tarybos posėdyje dėl humanitarinės situacijos Afganistane. Pasak jo, humanitarinė pagalba šiuo metu reikalinga daugiau kaip pusei šalies populiacijos.

Afganistano valdžią prieš metus vėl perėmus Talibanui, padėtis šalyje dar labiau pablogėjo. Dėl didelio nedarbo ir ekstremalaus skurdo šalį paliko dešimtys tūkstančių afganistaniečių.

Tarptautinė bendruomenė kas savaitę šalies ekonomikai skiria po maždaug 40 mln. dolerių (ir eurų), tačiau vis pasigirsta nusiskundimų, kad Talibanas didžiąją dalį šių lėšų paskirsto savo rėmėjams.

„Skurdas gilėja, populiacija toliau auga, o de facto valdžia neturi jokio biudžeto, kad galėtų investuoti į savo ateitį“, – nurodė M. Griffithsas.

Jo teigimu, JT turi skubiai surinkti 600 mln. dolerių sumą, kad galėtų padėti šaliai pasiruošti žiemai. Negana to, papildomai reikalinga dar 154 mln. dolerių suma, kurią būtų galima skirti afganistaniečių paramai maisto produktais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją