Iš 6,6 mln. populiacijos apie 4,1 mln. rinkėjų turi teisę balsuoti ir išrinkti 130 parlamento narių. Ketverių metų kadencijai piliečiai rinksis iš 1 252 kandidatų.

Balsavimo punktai duris atvėrė 7 val. ryto vietos laiku ir užsidarys po 12 valandų.

Rinkimuose didžiausias dėmesys bus kreipiamas į tai, kaip pasirodys partija Islamo Veiklos frontas. Ekspertai tikisi, kad politinė partija Islamo Veiklos frontas gaus apie 20 vietų 130 vietų turinčiame parlamente ir taps didžiausia opozicijos jėga.

Viešosios nuomonės apklausas atliekantis „Phenic Center“ teigė, kad 42 proc. rinkimo teisę turinčių rinkėjų nedalyvaus rinkimuose.

Jordanijos rinkimų komisijos vadovas patikino, kad rinkimai vyks remiantis tarptautiniais standartais. Balsavimo punktus stebi 14 tūkst. vietos stebėtojų ir 676 stebėtojai iš užsienio, tarp kurių - 66 iš Europos Sąjungos (ES).

Parlamento rinkimai šalyje vyksta tuo metu, kai Jordanija grumiasi su itin aukštu nedarbu bei baime, kad karas iš kaimyninių Sirijos ir Irako pasklis ir į Jordanijos karalystę, ir bando susidoroti su tūkstančio pabėgėlių našta.

Remiantis oficialiais duomenimis, nedarbas pasiekė 14 proc. Tuo tarpu nepriklausomi analitikai teigia, kad nedarbas siekia nuo 22 iki 30 proc. Šioje šalyje apie 70 proc. populiacijos yra jaunesnė nei 30 metų amžiaus.

Anot vidaus reikalų ministerijos, siekiant užtikrinti saugumą balsavimo punktuose, mobilizuota 50 tūkst. policijos pareigūnų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)