Šios išskirtinės neribotam laikui įvedamos priemonės imtasi „piliečiams nesilaikius nurodymų“ neiti iš namų išskyrus būtinus atvejus, penktadienį paskelbė vyriausybės atstovas Amjadas Adayleh.

Jis perspėjo, kad už komendanto valandos pažeidimą numatytas „nedelsiamas įkalinimas ne ilgiau nei iki vienerių metų“.

Šioje karalystėje kol kas nustatyti 69 užsikrėtimo koronavirusu atvejai, mirusiųjų nėra.

„Atsižvelgiant į išskirtines aplinkybes pasaulyje ir mūsų regione, o taip pat siekiant išvengti epidemijos, nuo šeštadienio 7 val. vietos (ir Lietuvos) laiku iki atskiro pranešimo įvedama komendanto valanda visose karalystės rajonuose “, – per spaudos konferenciją sostinėje Amane pranešė A. Adayleh.

Visos parduotuvės bus uždarytos. Antradienį vyriausybė paskelbs apie laiką ir procedūras, pagal kurias gyventojai galės apsirūpinti produktais, nurodė jis.

„Deja, per pastarąsias dvi dienas miestiečiai nesilaikė nurodymų ir ėjo į gatves ir turgavietes. Tai kelia didelį pavojų jų sveikatai ir saugumui“, – kalbėjo A. Adaylehas

Anksčiau šią savaitę, siekiant užtikrinti, kad gyventojai laikytųsi reikalavimo „išeiti iš namų tik neatidėliotinais atvejais“, buvo pasitelkta kariuomenė.

Jordanijos valdžia taip pat uždraudė keliones tarp provincijų, visiškai uždarė sostinę ir sustabdė visuomeninio transporto eismą bei skrydžius.

Neuždarytos liko tik kepyklos ir vaistinės.

Tunisas skelbia visuotinį savanorišką karantiną

Tuniso prezidentas Kaisas Saiedas penktadienį visoje šalyje paskelbė apskritą parą galiojančią gyventojų saviizoliaciją, siekiant pažaboti naujojo koronaviruso plitimą šalyje, pagausėjus patvirtintų užsikrėtimo atvejų.

K. Saiedas nenurodė, kiek laiko gali trukti šis karantino laikotarpis.

Tunisas, jau anksčiau uždaręs savo sienas ir įvedęs komendanto valandą, galiojančią nuo 18 val. iki 6 val. vietos (19–7 val. Lietuvos) laiku, pranešė apie daugiau kaip 50 užsikrėtimo infekcija COVID-19 atvejų ir vieno paciento mirtį.