„Kai Ukraina laimės, šią žinią išgirs visas pasaulis.Taigi padėkime jiems laimėti – ne kitais ar dar kitais metais, o šiemet, 2023-aisiais“, – parašė B. Johnsonas.

Jis pridūrė nenorįs nieko girdėti apie išlaidas ir paragino jau dabar suteikti ukrainiečiams viską, ko reikia, kad laimėtų, „jei norime sumažinti pasaulio ekonomikos skausmą ir išvengti milžiniškos kainos – krauju ir turtu, leisdami, kad ši tragedija tęstųsi“.

Buvusio Didžiosios Britanijos premjero teigimu, ukrainiečiams reikia šimtų tankų ir jie turi juos gauti iš JAV, Vokietijos, Lenkijos ir daugelio kitų šalių.

„Kur šiuo metu Vakarų pasaulis turi dislokuoti šiuos tankus? Saugoti Šiaurės Reino ir Vestfalijos žemę? Ginti Tenesį? Riedėti Viltšyro kaimais? Tai pasakytina apie kiekvieną įprastinės ginkluotės elementą, galintį padėti Ukrainai užbaigti šią agoniją“, – parašė B. Johnsonas.

Jis taip pat paragino Vakarus pasiųsti Ukrainai daug ilgojo nuotolio raketų ir karo lėktuvų.

„Jiems reikia „tolimosios ugnies“ – ilgesnio nuotolio artilerijos, iš toli galinčios naikinti Putino pozicijas (...) Didžiausiam (ukrainiečių) nusivylimui, savo turimomis sistemomis jie negali smogti šiems taikiniams. Jiems reikia lėktuvų, kad iš oro smogtų šioms pozicijoms, ir šarvuotų automobilių bei tankų, kad atkovotų ir išlaikytų žemes, kurias Putinas pavogė“, – parašė B. Johnsonas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją