„Ko mes – kaip sąjungininkai ir draugai – paprastai nedarome, (...), tai nesikišame ir kito rinkimų kampaniją“, - sakė B. Johnsonas penktadienį radijo stočiai „LBC Radio“. JAV ir Didžioji Britanija, anot jo, yra artimi draugai.

D. Trumpo laukiama kitą savaitę Londone vyksiančiame NATO viršūnių susitikime. Aukšti B. Johnsono Konservatorių partijos atstovai baiminasi, kad jis čia sukels sumaištį prieš gruodžio 12-ąją numatytus parlamento rinkimus. Apklausos šiuo metu pergalę prognozuoja B. Johnsonui.

Praeityje D. Trumpas ne kartą kišosi į Didžiosios Britanijos reikalus. Jis, pavyzdžiui, B. Johnsono priešininką Jeremy Corbyną iš Leiboristų partijos pavadino „visiškai blogu“ variantu Didžiajai Britanijai. Be to, jis ragino B. Johnsoną ir „Brexito“ partijos pirmininką Nigelą Farage‘ą sutelkti jėgas.

2018-aisiais D. Trumpas atvirai kritikavo tuometinės premjerės Theresos May „Brexit“ planus. „Aš pasakiau Theresai May, ką ji turi daryti, tačiau ji manęs neklausė“, - teigė jis laikraščiui „The Sun“ prieš pat savo vizitą Didžiojoje Britanijoje.