„Būkite su mumis ir vyriausybe, tikinčia, kad Didžioji Britanija turi stovėti išdidžiai pakelta galva. Arba rinkitės Jeremy Corbyną ir Leiboristų partiją, kurie stojo Putino pusėn, kai Rusija organizavo apnuodijimą Solsberio gatvėse“, – pareiškė B. Johnsonas, kalbėdamas prie savo rezidencijos Dauningo gatvėje.

Vyriausybės vadovas patikino, kad jeigu rinkėjai parems jo partiją, „Brexit“ bus įgyvendintas, o leiboristų pergalės atveju 2020 metai primins „siaubo šou“.

Prieš tai B. Johnsonas paskelbė laikraštyje „The Daily Telegraph“ straipsnį, kuriame nubrėžė paralelę tarp leiboristų ir sovietų diktatoriaus Josifo Stalino.

„Jie apsimesdavo, kad jų neapykanta nukreipta tik prieš konkrečius milijardierius. Tuo pat metu jie beda pirštu į žmones su tokiu pačiu pasimėgavimu ir kerštingumu, neregėtu nuo tų laikų, kai Stalinas persekiojo buožes“, – parašė B. Johnsonas.

Buožės buvo sovietų režimo praėjusio amžiaus 4-ame dešimtmetyje persekioti pasiturinčių ūkių savininkai.

Britų premjeras taip pat sukritikavo J. Corbyną ir jo bendrapartiečius dėl ketinimo padidinti mokesčius šalyje. B. Johnsono teigimu, leiboristai nekenčia „uždarbio siekio“ ir jiems atėjus į valdžią sugriautų Britanijos „klestėjimo pamatus“ – verslą.

Savo straipsnyje kalbėdamas apie „Brexit“ jis palygino JK su „žaliuoju superautomobiliu, įstrigusiu spūstyje“. B. Johnsonas pabrėžė nenorėjęs pirmalaikių rinkimų, kurie jo iniciatyva įvyks gruodžio 12 dieną. Tačiau kito pasirinkimo, jo nuomone, nėra, nes šaliai reikalingas parlamentas, kuris neblokuotų susitarimo dėl „Brexit“ sąlygų.

Trečiadienį JK oficialiai prasidėjo rinkimų kampanija. B. Johnsonas tikisi, kad naujos sudėties Bendruomenių Rūmai leis jam išvesti šalį iš Europos Sąjungos.

Pernai kovą Solsberyje buvo rasti netekę sąmonės buvęs Rusijos dvigubas agentas Sergejus Skripalis ir jo duktė Julija. Vėliau britų tyrėjai priėjo išvadą, kad jie buvo apnuodyti Sovietų Sąjungoje sukurta nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“.

Nors tuometė premjerė Theresa May iš karto apkaltino dėl šio incidento Rusiją, J. Corbynas užėmė atsargesnę poziciją, ragindamas neskubėti daryti išvadas.