Laimėjimą 211 balsų prieš 148 B. Johnsonas pavadino „įtikinamu rezultatu“.

„Kaip vyriausybė galime judėti pirmyn ir sutelkti dėmesį į tikrai svarbius dalykus“, – sakė jis žurnalistams.

Balsavimas vyko praėjus kiek daugiau nei dvejiems metams po to, kai B. Johnsonas iškovojo triuškinančią pergalę visuotiniuose rinkimuose.

Tačiau B. Johnsonui sunkiai sekasi užversti daugelį mėnesių nerimstančių etikos skandalų, ypač dėl COVID-19 karantino taisykles pažeidusių vakarėlių Dauningo gatvėje, puslapį.

Be kita ko, jis tapo pirmuoju britų premjeru, kuriam buvo skirta bauda už tai, kad pažeidė įstatymą vadovaudamas vyriausybei.

57-erių B. Johnsonui buvo reikalingi 180 iš 359 konservatorių parlamentarų balsų, kad jis liktų vadovauti partijai.

Pralaimėjimas būtų reiškęs, kad jis turi trauktis iš partijos lyderio ir premjero postų. B. Johnsono nesėkmės atveju būtų rengiami naujo partijos lyderio rinkimai, kuriuose jis nebegalėtų kandidatuoti.

Dabar tikriausiai bus spėliojama, ar B. Johnsonui pavyks išlikti valdžioje praradus daugelio savo bendrapartiečių parlamento narių pasitikėjimą ir ar atsistatydins kurie nors vyresnieji ministrai.

B. Johnsono pirmtakės Margaret Thatcher ir Theresa May galiausiai atsistatydino, nors nežymia persvara ir buvo laimėjusios balsavimus dėl pasitikėjimo Konservatorių partijoje. Jos pasitraukė nusprendusios, kad jų premjeravimas buvo nepataisomai pakirstas.

„Konservatorių vyriausybė dabar mano, kad įstatymo pažeidimas netrukdo kurti įstatymą“, – sakė pagrindinės opozicinės Leiboristų partijos lyderis Keiras Starmeris.

„Konservatorių partija dabar mano, kad britų visuomenė neturi teisės tikėtis sąžiningų politikų“, – pridūrė jis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją