B. Johnsonas, pirmininkausiantis virtualiam Saugumo Tarybos posėdžiui klimato ir saugumo klausimais, paragins valstybes nares padėti pažeidžiamoms šalims adaptuotis prie klimato kaitos ir „imtis žingsnių iki 2050 metų pasiekti neutralumą išmetamo anglies dvideginio požiūriu“, informavo Dauningo gatvė.

Saugumo Tarybai „pavesta kovoti su didžiausiomis grėsmėmis pasaulio taikai bei saugumui, ir būtent tokia grėsmė yra klimato kaita“, ketina pasakyti britų premjeras.

„Pradedant bendruomenėmis, kurioms teko palikti savo namus dėl ekstremalių oro sąlygų ir bado, ir baigiant karo vadais, besinaudojančių kova dėl išteklių, – šylanti planeta didina nesaugumą“, – kalbės jis.

Vyriausybės vadovas pabrėš, kad pagalba pažeidžiamoms šalims prisitaikyti prie klimato kaitos ir pasiektas neutralumas išmetamo anglies dvideginio atžvilgiu padės apsaugoti biologinę įvairovę, taip pat prisidės prie gerovės ir saugumo užtikrinimo.

D. Attenborough savo kreipimesi į Saugumo Tarybą įspės apie potencialias neveikimo pasekmes.

„Jei pakankamai energingai mažinsime išmetamo anglies dvideginio kiekius, galbūt sugebėsime nepriartėti prie kritinės ribos, kai nevaldoma klimato kaita taps nebesustabdoma“, – ketina pasakyti jis.

„Jei objektyviai laikysime klimato kaitą ir gamtos praradimą pasaulinėmis saugumo grėsmėmis, o būtent tai jos ir yra, tuomet galbūt laiku imsimės proporcingų veiksmų“, – kalbės D. Attenborough.

Jungtinė Karalystė teisės aktais yra nustačiusi tikslą iki 2050 metų tapti klimato atžvilgiu neutralia šalimi. Lapkritį Škotijos Glazgo mieste ji organizuoja pasaulinę klimato konferenciją COP26.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)