Be kita ko, bus nusitaikyta į kvaišalų vartotojus. Iš jų gali būti paimtas pasas ar vairuotojo pažymėjimas, jiems gali būt uždrausta naktį palikti namus ar įvestas kelionių draudimas, kaip tai taikoma, pavyzdžiui, futbolo chuliganams, laikraštyje „The Sun“ pareiškė ministras pirmininkas Borisas Johnsonas.

Sulaikymo atveju iš karto bus atliktas narkotikų testas, o kvaišalus vartojęs asmuo nedelsiant pasiųstas į reabilitaciją.

Britų Vidaus reikalų ministerijos duomenimis, didžiausioje šalies dalyje Anglijoje yra apie 300 000 žmonių, kurie priklausomi nuo heroino ar kreko.

„Narkotikai yra mūsų visuomenės rykštė, skatinanti smurtą mūsų gatvėse, kurį priverstos kęsti bendruomenės visoje šalyje“, - sakė B. Johnsonas.

Pasak laikraščio „The Sunday Times“, narkotikų problema, atrodo, egzistuoja ir britų parlamente. Vienuolikoje tualeto patalpų iš dvylikos čia rasta kokaino pėdsakų. Tai patalpos, kuriomis gali naudotis tik leidimus patekti į parlamentą turintys asmenys.

Laikraštis, remdamasis keliais šaltiniais, rašė, kad parlamentarai ir darbuotojai atvirai vartoja narkotikus.

Parlamento pirmininkas Lindsay‘is Hoyle‘as pranešimą pavadino keliančiu nerimą. Jis stočiai BBC sakė prašysiąs policijos pradėti tyrimą. Gali būti pasitelkti ir šunys.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją