Prie starto linijos šis demokratų politikos veteranas stoja kaip ryškus favoritas tarp virtinės partijos kandidatų, pasiryžusių kovoti dėl teisės 2020-ųjų rinkimuose mesti iššūkį Donaldui Trumpui.

76 metų valstybininkas apie savo dalyvavimą kampanijoje turėtų paskelbti vaizdo žinute internete. J. Bidenas bus didžiausią patirtį turintis ir autoritetingiausias demokratas, dalyvausiantis kovoje dėl teisės tapti partijos kandidatu rinkimuose.

Populiarus buvęs viceprezidentas, daugelį mėnesių, o gal net metų, planavęs savo kampaniją, kol kas tvirtai pirmauja apklausose.

Nors beveik pusę amžiaus aktyviai dalyvauja Vašingtono politikoje, J. Bidenui netapo svetimos dirbančiųjų klasės problemos. Iš maždaug 20 demokratų kandidatų, jau oficialiai paskelbusių apie savo dalyvavimą kampanijoje, J. Bidenas laikomas bene geriausiai pažįstamu Amerikos rinkėjams.

Visgi neseniai kilusi kontroversija dėl J. Bideno įpročio pokalbio metu liesti pašnekovą, ypač bendraujant su moterimis, gali apkartinti jo pasiskelbimą kandidatu, turėjusį tapti svarbiausiu baigiamuoju akordu prieš demokratų mūšį dėl teisės tapti partijos kandidatu prezidento rinkimuose.

J. Bideno patarėjai šią savaitę nebuvo linkę kalbėti apie buvusio viceprezidento planus. Tačiau keli gerai informuoti šaltinai nurodė, kad ketvirtadienį paskelbęs apie savo kandidatavimą J. Bidenas vyks į Pitsbergą Pensilvanijoje, kuri 2016 metų rinkimuose atidavė savo balsus už D. Trumpą. Pirmadienį jis čia pasakys kalbą vienos profesinės sąjungos renginyje.