J.McCainas su savo patarėjais nurodo jo - buvusio Vietnamo karo belaisvio - patirtį, kaip stiprų įrodymą, jog kandidatas į prezidentus puikiai žino, kokių aukų reikalauja karas, ir tikrai nesistengs įtraukti Jungtinių Valstijų į naujus konfliktus, jei bus išrinktas prezidentu per lapkritį vyksiančius rinkimus.

"Žmogus, kuris supranta karą, supranta kariuomenę bei turi patirties užsienio politikoje ir diplomatijoje, yra geriausias vadovas, išvengsiantis karo, - pareiškė įtakingas J. McCaino patarėjas Charlie'is Blackas. - J. McCainas yra paskutinis asmuo, kuris nori eiti į karą, ir žino visus veiksmus, kurių reikia imtis, siekiant išvengti kruvinų konfliktų".

Tuo metu, kai jo priešininkai demokratai žada pasitraukimo iš Irako būdus, J. McCainas tvirtai laikosi seniai išsakytos nuomonės, jog Jungtinės Valstijos kovoja prieš radikalius islamistų ekstremistus, o pagrindinis konfliktas vyksta pačiame Irake.

Jis tvirtina, kad Jungtinės Valstijos turi toliau veikti Irake, kad padėtų įtvirtinti regione demokratiją, ir likti šalyje dar kelerius metus kaip taikdarių pajėgos.

Dabar, kai rekomenduotas kareivių skaičiaus padidinimas padėjo pagerinti saugumą Irake, daugiau amerikiečių palaiko J. McCainą ir yra pasirengę būti kantresni. "Vis daugiau amerikiečių mano, kad mes iš Irako turime grįžti garbingai, o ne gėdingai ir kaltinami genocidu", - pažymėjo respublikonų kandidatas į prezidentus per vieną rinkimų agitacijų.