Posėdžiui pirmininkaus užsienio reikalų sekretorius Dominicas Raabas, pavaduojantis dėl koronaviruso infekcijos COVID-19 hospitalizuotą premjerą Borisą Johnsoną.

Posėdyje taip pat dalyvaus ministrų kabineto nariai, Velso, Škotijos ir Šiaurės Airijos lyderiai, Anglijos vyriausiasis medicinos pareigūnas epidemiologas Chrisas Whitty ir vyriausybės vyriausiasis konsultantas mokslo klausimais Patrickas Vallance'as.

Į posėdį pakviesti policijos aukšto rango pareigūnai, pateiksiantys ataskaitą, ar efektyviai įgyvendinamos karantino priemonės. Jie taip pat pateiks rekomendacijas dėl tolesnio apribojimų taikymo.

„Sky News“ žiniomis, po COBRA posėdžio nenumatyta paskelbti jokio oficialaus pareiškimo apie jo rezultatus. Manoma, kad po posėdžio pasisakys D. Raabas, kuris turėtų įspėti visuomenę būti pasiruošusiai izoliacijos režimo pratęsimui.

„Sky News“ primena, kad trijų savaičių karantinas buvo paskelbtas kovo 23 dieną. Šis terminas baigiasi balandžio 13 dieną. Tada vyriausybė pagal įstatymą turės iki ketvirtadienio turės priimti sprendimą dėl tolesnių priemonių.

Kaip pažymi „Sky News“, medikai ir vyriausybės ekspertai neturi aiškios nuomonės, kada šalyje laukti koronaviruso epidemijos piko.

„Manau, esame dar labai toli nuo karantino atšaukimo. Reguliariai kalbuosi su ekspertais. Mes galvojame, kad piką – blogiausią epidemijos etapą – pasieksime tikriausiai po pusantros savaitės“, – sakė Londono meras Sadiqas Khanas.

Jungtinėje Karalystėje iki šiol nustatyti 61 474 COVID-19 atvejai, 7 097 žmonės mirė.