Turtingiausių šalies gyventojų grupei priskiriami žmonės tikina, kad jau yra pasiruošę šiam žingsniui ir galėtų JK su visais savo turtais palikti labai greitai.

Juos gąsdina mintis, kad šalies premjero postą užims Jeremy Corbynas, kurio vadovaujama leiboristų partija savo rinkiminėje programoje yra numačiusi papildomą apmokestinimą turtingiausių gyventojų grupei.

Todėl jie, įvedus naujus mokesčius, prarastų milijonus svarų sterlingų. Tačiau turtuoliai nelinkę atsisveikinti su savo pinigais ir žino schemas, kaip išvengti papildomo apmokestinimo.

Leidinys „The Guardian“ taip tvirtina remdamasis itin turtingų JK gyventojų sąskaitų tvarkytojais bei teisininkais.

Sakoma, jog pasiruošta turtų perkėlimui į ofšorines kompanijas, didžiulės vertės turtai taip pat dovanojami artimiesiems – taip siekiama užbėgti už akių galimam leiboristų valdžios siūlymui papildomai apmokestinti visą palikimą, kuris vertinamas daugiau kaip 125 000 svarų sterlingų.

Jeremy Corbynas taip pat siūlo daug kitų priemonių, kurios padėtų „paimti pinigų iš elito“, o tai nemenkai išgąsdino itin pasiturinčius žmones.

„Iš jų perspektyvos leiboristų vyriausybė laikoma daug didesne grėsme nei „Brexit“. Grėsme jiems ir jų verslams“, – sakė finansinių konsultantų bendrovės „Campden Wealth“ vadovas Dominicas Samuelsonas, kurio vadovaujama kompanija atstovauja net 3500 itin turtingų šeimų interesus.

„Mūsų klientai jau kitą dieną po rinkimų būtų pasirengę palikti šalį ir perkelti savo turtus svetur. Viskas jau suplanuota“, – sakė kitos, tokias paslaugas teikiančios bendrovės „Boodle Hatfield“ partneris Geoffrey’us Toddas.

Tiesa, panašių veiksmų turtingiausius šalies žmones verčia imtis ir galimas „Brexit“ be sutarties – pastebėta, kad jie pastaruoju metu suskubo savo bankų sąskaitas perkelti į neutraliosios Šveicarijos bankus.

Didelės vertės turtų perkėlimas iš JK kitur neigiamai paveiktų šalies ekonomiką: pirmiausiai tai pajustų valsybės biudžetas, netekęs papildomų pajamų, surenkamų mokesčiais.