Kaip sakoma NCA pareiškime, ji „nerado įrodymų, kad buvo įvykdyti kokie nors kriminaliniai nusikaltimai“. Įtarimus dėl galimų nusikaltimų reiškė Rinkimų komisija.

NCA nesiims jokių tolesnių veiksmų prieš šį draudimo industrijos magnatą, sakoma pareiškime, paskelbtame kiek daugiau nei savaitė po Londono policijos pranešimo apie nutrauktą tyrimą.

Kai kuriuose pranešimuose apie tyrimą buvo teigiama, kad A. Banksas kampaniją galėjo finansuoti pinigais iš kokios nors trečiosios šalies, galbūt, užsienio vyriausybės, tokios kaip Rusija.

Komentuodamas sprendimą A. Banksas sakė: „Per „Brexit“ kampaniją nebuvo naudojami jokie užsienio pinigai; tai buvo mano pinigai.“

Socialiniame tinkle „Twitter“ jis parašė, kad tyrimas buvo „politinės raganų medžioklės, kuriai vadovavo „Brexit“ nepritariantys parlamentarai, dalis“.

Rinkimų komisija sakė, kad ši byla akcentavo „aiškią silpną“ vietą įstatyme prieš užsienio pinigų naudojimą britų politikoje.

„Pateikėme rekomendacijas, kuriomis būtų sugriežtintos taisyklės dėl kampanijų finansavimo ir atgrasyta nuo pažeidimų“, – nurodė Komisija.

A. Bankso finansuotai kampanijos grupei „Leave.EU“ ir jo draudimo kompanijai anksčiau šiais metais buvo skirta 120 tūkst. svarų (135 tūkst. eurų) baudų už draudėjų asmens duomenų naudojimą siekiant siųsti jiems tikslines politines reklamas per minėto referendumo kampaniją.

Oficiali kampanija už „Brexit“ buvo „Vote Leave“, o „Leave.EU“ buvo didžiausia neoficiali lobizmo grupė.