Šį žingsnį, dėl kurio dar vyksta konsultacijos, praėjusiais metais rekomendavo Nepriklausomas seksualinės prievartos prieš vaikus tyrimas (IICSA).

JK Vidaus reikalų sekretorė BBC sakė, kad nori ištaisyti vieną iš „didžiausių nacionalinių skandalų“.

Suella Braverman ketina pateikti daugiau detalių artimiausiomis dienomis.

Praėjusių metų spalį išplatintoje galutinėje ataskaitoje IICSA pavadino piktnaudžiavimo Anglijoje ir Velse mastą „siaubingu ir keliančiu didelį nerimą“.

Septynerius metus trukusiam tyrimui, kuris buvo pradėtas po Jimmy Savile’o skandalo, liudijo apie 7 000 prievartos aukų.

Nepriklausomi tyrėjai rekomendavo patraukti baudžiamojon atsakomybėn visus su vaikais dirbančius asmenis, kurie nepranešė apie pastebėtus seksualinės prievartos požymius.

S. Braverman BBC laidai „Sunday with Laura Kuenssberg“ sakė, kad šalies miestuose „pažeidžiamos baltosios mergaitės, gyvenančios sunkiomis sąlygomis, buvo prievartaujamos, svaiginamos narkotikais, žaginamos ir išnaudojamos“ prievartautojų gaujų, kurias, anot jos, „didžiąja dalimi“ sudaro britai ir pakistaniečiai vyrai.

„Kai kurie tarybos nariai, aukštesnio rango politikai leiboristų valdomuose rajonuose metų metais nesiėmė jokių veiksmų dėl kultūrinio jautrumo, nenorėdami pasirodyti rasistais, nenorėdami įžeisti žmonių dėl etninių priežasčių“, – teigė vidaus reikalų sekretorė.

„Žinodamos apie šias problemas valdžios institucijos užmerkė akis ir nesiėmė tinkamų veiksmų“, – tvirtino S. Braverman.

Vadinamasis Jimmy Savile’o skandalas kilo 2012-ųjų pabaigoje paaiškėjus, kad 2011 m. miręs žymus britų TV laidų vedėjas ir didžėjus Jimmy Savile’as, kuriam buvo 84-eri, seksualiai išnaudojo šimtus žmonių, daugiausia vaikų. Jo aukų amžius svyravo nuo 5-žerių iki 75-erių, dauguma jų buvo moterys.

Jungtinėje Karalystėje J. Savile’is buvo gerai žinomas dėl savo ekscentriško įvaizdžio ir visuotinai gerbiamas už labdaringą veiklą, dėl pastarosios jis turėjo ryšių ir su Didžiosios Britanijos monarchija bei kitais aukšto rango asmenimis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją