„Vyriausybė nusprendė, kad dabartinės priemonės privalo likti galioti mažiausiai tris savaites“, - sakį D. Raabas, šiuo metu pavaduojantis premjerą Borisą Johnsoną, sveikstantį po koronavirusinės infekcijos COVID-19.

Šalyje trijų savaičių karantinas buvo paskelbtas kovo 23 dieną. Šis terminas baigėsi balandžio 13 dieną. Tada vyriausybė pagal įstatymą turėjo iki ketvirtadienio priimti sprendimą dėl tolesnių priemonių.

Kaip pažymi „Sky News“, medikai ir vyriausybės ekspertai neturi aiškios nuomonės, kada šalyje laukti koronaviruso epidemijos piko.

„Manau, esame dar labai toli nuo karantino atšaukimo. Reguliariai kalbuosi su ekspertais. Mes galvojame, kad piką – blogiausią epidemijos etapą – pasieksime tikriausiai po pusantros savaitės“, – anksčiau sakė Londono meras Sadiqas Khanas.

Britanijoje į kasdien skelbiamus aukų skaičius neįtraukia ne ligoninėse mirštančių pacientų. Apie kitomis aplinkybėmis mirštančius užsikrėtusius asmenis pranešama atskirai kartą per savaitę. Vėliausi duomenys turėtų būti paviešinti vėliau.

Lig šiol šalyje pranešta apie beveik 14 tūkst. COVID-19 aukų.

Delfi primena, kad JK premjeras Borisas Johnsonas taip pat buvo užsikrėtęs koronavirusu bei gydytas intensyvios terapijos skyriuje. Per keletą dienų ministro pirmininko sveikata pagerėjo.